ban2

ДАЙДЖЕСТ ФАЙНИХ НОВИН УКРАЇНИ - ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ. Випуск 3

collage

Нам випав жереб — жити в епоху змін. Судячи з усього, змін до кращого. Багатьом речам повернулись властиві їм функції та «імена»: відновлена в правах приватна власність, економіка стала економікою, товар став товаром, тощо. Право стало правом, якого треба вміти дотримуватись і одстоювати. Свобода стала свободою, яку треба вміти сприймати й зберігати. Звичайно, постало багато інших питань і проблем. Але безпроблемним життя є тільки «там, де нас нема». І це, судячи з усього, усвідомлюють щоразу більше громадян України.

Україна поступово займає своє властиве місце в політико-економічному просторі. Звичайно, не так динамічно, як би того хотілося, але таки займає.
Щоразу більше людей у суспільстві керується такими природними поняттями, як доцільність, потрібність, корисність. Ідеології, на щастя, перестають домінувати.
Взагалі українці дуже талановиті, і коли йдеться про те, щоб надолужити 50 років розвитку якоїсь побутової ділянки — вони не йдуть поступово, крок за кроком, а відразу опановують усе найновіше та найсучасніше.

Завдяки біогазу Україна цілий рік може грітися сама, та ще й продавати його

1

У п'ятірці найбільших агрохолдингів біогазові станції є тільки у "МХП" і "Астарти", і це дуже круто - прагнення до газової незалежності і економію ніхто не відміняв.

Біогаз - це шикарна можливість грітися тим, що інакше пропало б. Гній, відходи харчової промисловості, енергокультур і солома - це все здатне дати Україні 52 млрд кубічних метрів біогазу на рік. Це на цілих 10 мільярдів кубічних метрів більше, ніж Україна спалила за 2014 рік. І чим не газова незалежність?
Читати тут і тут 

Українські аграрії зібрали понад 40 мільйонів тонн зернових

2

Середня врожайність зернових становить 39 ц/га проти 36 ц/га 2015 року. Українські аграрії до 19 вересня зібрали врожай з площі 10,3 мільйона га (72% від прогнозу), намолотивши 40,5 мільйона тонн зернових і зернобобових культур, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства. Зокрема, кукурудзи на зерно зібрано 1,8 мільйона тонн з площі 386 тисяч га (9% від прогнозу), гречки – 156 тисяч тонн з 122 тисячі га (81%), проса – 171 тисячу тонн з 94 тисяч га (91%).

Соняшник обмолочений на площі 2,4 мільйона га (40%) в обсязі 5,9 мільйона тонн. Сої зібрано 1,3 мільйона тонн з 610 тисяч га (33%). Крім того, цукрові буряки прибрано на площі 38 тисяч га, або 13% до прогнозу, обсягом 1,7 мільйона тонн. Читайте також Україна планує побити власний рекорд з експорту зерна

Як повідомляв УНІАН, збирання ранніх зернових і зернобобових вже завершена, зібрано 38 мільйонів тонн. За прогнозами Мінагропроду, валовий збір зернових і зернобобових в Україні в цьому році складе до 62,3 мільйона тонн….
Детальніше читайте на УНІАН 

У трамвайне депо №1 доставлено два нові трисекційні трамваї «Електрон».

Про це ZAXID.NET розповів директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

ММК відвантажив першу партію прокату в Польщу і Ліван

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча налагодив виробництво високоміцного гарячекатаного рулонного прокату марки S460MC за європейським стандартом EN 10149-2, повідомляють у прес-службі підприємства….

3

…Перші 120 тонн прокату поставлено на ринок Польщі. Нова продукція призначена для внутрішнього ринку та країн Південно-Східної та Центральної Європи.
Також листопрокатний цех 1700 маріупольського комбінату налагодив виробництво гарячекатаного прокату для газових балонів за японським стандартом JIS G 3116, одним із найбільш використовуваних у цьому сегменті.

Першу партію рулону розміром 3х1060 мм зі сталі марки SG255 відвантажено споживачеві з Лівану….
Більше тут 

Промвиробництво в Україні відновило зростання

4

В Україні в серпні 2016 року в річному вимірі, порівняно з серпнем 2015 року, зафіксовано зростання промвиробництва на 3,4% після падіння на 0,2% місяцем раніше. Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, порівняно з попереднім місяцем, липнем 2016 року, у серпні зафіксовано падіння промвиробництва на 0,8% після зростання на 7% в липні до червня. З початку року, за січень-серпень порівняно з аналогічним періодом минулого року, промвиробництво в Україні зросло на 2%....
Детальніше читайте на УНІАН 

Українець зібрав у гаражі копію «Lamborghini»

5

Львовянин Олег Грицак в своем гараже сложил копию лимитированной версии Lamborghini Reventón. Все делал сам - от каркаса к тюнингу. На это ушло 4 года. Кузов смоделировал из стеклопластика, базу взял от Аudi А8. Мотор перенес в заднюю часть машины и соединил с задними колесами. Двигатель поставил мощностью 300 лошадиных сил на 4,2 л. Фишкой суперкара является фирменное открывания дверей. От оригинала ее отличает удлиненный каркас, обрезанный нос и более сглаженные углы. Оттенок цвета позаимствовал от Ferrari, потому что авторы принципиально не красили в красный.

"Я работал конструктором на автобусном заводе, мы делали автобусы из стеклопластика. В 90-х я сделал свою первую самодельную машину. Назвал ее Фира, что сокращенно от Феррари. Эта Ламборгини - результат капремонта Фиры. На основе этого образца можно делать машины такого класса в Украине ", - рассказывает Олег....

Більше тут 

КБ «Луч» розробляє новий протитанковий ракетний комплекс Pirat

Київське конструкторське бюро «Луч» спільно з польською компанією Mesko веде розробку легкого переносного протитанкового ракетного комплексу Pirat з лазерної променевої системою наведення.
Про це КБ «Луч» повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

6

Зазначається, що ПТРК Pirat розробляється в двох варіантах - переносному для піхоти, і авіаційному для озброєння БЛА. «Максимальна дальність стрільби в піхотному варіанті повинна скласти 2500 м», ­– підкреслили у повідомленні.
Читати тут і тут

«Укроборонпром» передасть ВСУ нові ударні вертольоти

ДП «Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН» готовий передати Збройним силам України одразу три новітніх ударних вертольота Мі-24ПУ1. «Мі-24ПУ1 повністю відповідають всім вимогам сучасної війни, оснащені передовою електронікою, ефективною системою захисту та потужним озброєнням», – заявив очільник ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

7

У повідомленні зазначили, що під час розробки Мі-24ПУ1 особливу увагу було приділено підвищенню захисту ударного вертольоту. «Вітчизняні фахівці встановили на нього надсучасний комплекс захисту АДРОС, від ніжинського НВК «Прогрес». Цей комплекс збиває с курсу ракети з тепловим наведення, завдяки чому повітряна машина захищена від переносних зенітно-ракетних комплексів типу «Ігла» та Stinger, а також ракет «повітря-повітря» типу Р-60 та Р-73», – йдеться в повідомленні «Укроборонпрому».

Більше тут 

DuPont Pioneer Украина работает над созданием украинских гибридов кукурузы

Компания DuPont Pioneer Украина продолжает работу над созданием "украинских" гибридов кукурузы, которые будут максимально адаптированы для выращивания в наших природно-климатических условиях с использованием традиционных технологий возделывания этой культуры отечественными сельхозпроизводителями. В настоящее время гибриды проходят исследования в научно исследовательской сети опытных полей компании, после чего начнутся их полевые испытания в системе государственных испытаний.

8

По словам Николая Власюка, руководителя научно-исследовательской станции компании DuPont Pioneer Украина, расположенной в селе Любарцы Бориспольского района, современные методы селекции позволяют ученым сократить…
Більше читати тут 

Крылатая экспансия: украинская курятина захватывает мировые рынки

9

В 2016 году, согласно таможенной статистике, обнародованной Государственной фискальной службой (ГФС) Украины, поставки за рубеж мяса птицы и субпродуктов выросли на 45 процентов - до 131,1 тысяч тонн.
Этого вида мяса экспортировано на сумму $156,8 млн (за аналогичный период 2015 г. — на $125,4 млн), передает AgroTimes.

При этом импорт составил 39,8 тысячи тонн (на сумму $16,5 млн), что на 42% выше показателя за январь-июль 2015 года, который составлял около 28 тысяч тонн (на $18,6 млн).
Читати тут 

Ще одна країна зацікавлена купувати українську сочевицю

10            Індія зацікавлена імпортувати українську сочевицю.

Як пише Інтерфакс-Україна, про це заявив надзвичайний і повноважний Посол республіки Індії в Україні Манодж Кумар Бхарти. "Населення Індії в основному вегетаріанці, і сочевиця для них основне джерело протеїну", — зазначив він.

Посол також відзначив, що Канада у 2015 році експортувала в Індію 500 тис. тонн сочевиці.
"Якщо сочевицю може експортувати Канада, то чому не можна експортувати з України?", - підкреслив Бхарти.
Читати тут 

Україна і Греція домовилися про паромне сполучення

11

Греція і Україна домовилися про початок спільної обробки техніко-економічних аспектів організації поромної переправи між країнами. Як повідомляє АМПУ, домовленість відбулася під час технічної наради експертів у морській галузі з налагодження співпраці між Україною і Грецією в Піреї.

Обговорювалися питання обміну інформацією, надання допомоги грецькою стороною в реформуванні морського сектора України, зокрема, портової інфраструктури, відповідно до стандартів ЄС. За результатами наради експертів було підписано спільний протокол, в якому конкретизовані напрямки двостороннього співробітництва у морській сфері, а також зафіксовано намір обох сторін створити постійно діючу комісію з морського співробітництва між Україною та Грецією.

Раніше повідомлялося, що Україна і Грузія домовилися про пряме залізнично-паромне сполучення.
Читати тут 

Український боксер Олександр Усик став чемпіоном світу

12

Український боксер Олександр Усик переміг поляка Кшиштофа Гловацького і став чемпіоном світу за версією WBO у важкій вазі. Після 12 раундів Олександр Усик здобув перемогу за очками.
Бій відбувся вночі проти 18 вересня у польському Ґданську на Ergo Arena. Це перший поєдинок Усика за титул чемпіона світу.

Олександра Усика визнали інтерконтинентальним боксером року за версією WBO у жовтні 2015. У серпні він захистив титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у поєдинку із Джонні Мюллером.

Свій перший титул на професійному рингу боксер здобув…

Більше читати тут 

Українські чемпіони повернулися з Ріо і присвятили перемогу воїнам АТО. ВІДЕО

22 вересня, вночі з Ріо-де-Жанейро в Україну повернулася частина української паралімпійської збірної.
На Паралімпіаді в Ріо, українські спортсмени показали приголомшливий результат: 117 медалей і третє місце в загальному медальному заліку. Свої перемоги в Ріо українці присвятили воїнам АТО.

13

В аеропорту Бориспіль паралімпійців зустрічали кілька сотень людей – і родичі спортсменів, і прості українці. Щоб вмістити всіх бажаючих привітати героїв, виділили приміщення терміналу F.

"Сподіваємося, що цей успіх дасть поштовх до розвитку нашої збірної. І що ми покажемо гідний результат і потім, на Олімпіаді-2020 в Токіо", - розповів НВ один із зустрічаючих, чотириразовий срібний призер з паратриатлону Василь Закревський....

Більше читати тут 

Ми живемо у файній країні! Нам є чим пишатися. Наша нація патріотична, добра але незламна. Шануймося!

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"