ban2

ДАЙДЖЕСТ ФАЙНИХ НОВИН - ДОСЯГНЕННЯ УКРАЇНЦІВ: ЩО ЗМІНИЛОСЯ НА КРАЩЕ . Випуск 19/12

01

Україна поступово займає своє властиве місце в політико-економічному просторі. Звичайно, не так динамічно, як би того хотілося, але таки займає. Щоразу більше людей у суспільстві керується такими природними поняттями, як доцільність, потрібність, корисність. Ідеології, на щастя, перестають домінувати. Навіть якщо наші здобутки не є ще відверто позитивними, вони роблять нас кращими і сильнішими. Вони роблять націю неповторною. До вашої уваги чергова порція позитиву в економіці та житті України.

Про Україну зняли вражаюче таймлапс-відео

1

Білорус Ян Меднис зняв вражаюче відео під час подорожі Україною. Відповідне відео фотограф опублікував на YouTube під назвою «Туристична Україна». Автору довелося зробити понад 30 тисяч фото в різних куточках нашої країни – в Києві, Одесі, Білгород-Дністровському, Херсоні, Залізному Порту, Львові, Чернівцях, Хотині, Кам'янці-Подільському та Бакоті.

"Під час поїздки я отримав масу вражень і завів багато цікавих знайомств. Я побачив красиву країну з унікальною і різноманітною природою, багатою історією і самобутньою культурою, дуже схожою на білоруську", – написав автор в коментарі до відео.

Читати тут http://24tv.ua/pro_ukrayinu_znyali_vrazhayuche_taymlapsvideo_n755551?f 

Козацькі пісні Дніпропетровщини стали спадщиною ЮНЕСКО

Міжурядовий комітет із охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО вніс до переліку об'єктів світової культурної спадщини, яка потребує термінової охорони, українські козацькі пісні Дніпропетровщини. Про це повідомляється на сайті організації, передає DW.

2

Козацькі пісні співають у громадах Дніпропетровщини для розваги та підтримання зв'язку з минулим. У них ідеться про трагедії війни та особисті відносини козаків, вказано на сайті організації.
У повідомленні ЮНЕСКО згадано 3 колективи, які продовжують традицію: "Криниця", "Богуславочка" та "Першоцвіт". До їхнього складу входять і чоловіки, і жінки.

Козацькі пісні Дніпропетровщини - традиція, що передається в родинах із покоління в покоління, однак доля пісень перебуває під загрозою через старіння населення та невелику кількість джерел, із яких молодь може отримати знання для продовження традицій ...
Читати тут https://day.kyiv.ua/uk/news/301116-kozacki-pisni-dnipropetrovshchyny-staly-spadshchynoyu-yunesko 

В Україні цьогоріч зібрали рекордний врожай соняшника

3

Українські аграрії зібрали рекордний за всю історію урожай насіння соняшника –12,9 млн тонн, що на 1,7 млн тонн більше ніж минулого року, заявив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, повідомила прес-служба Мінагрополітики.

За його словами, це дозволить Україні утримувати світове лідерство як з виробництва насіння соняшника, так і з виробництва та експорту соняшникової олії.
Більше тут
http://zaxid.net/news/showNews.do?v_ukrayini_tsogorich_zibrali_rekordniy_vrozhay_sonyashnika&objectId=1411675  

Відбувся успішний пуск ракети-носія "Вега" з українським двигуном

5 грудня 2016 року о 15:51 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані успішно стартувала ракета-носій легкого класу «Вега» з супутником спостереження Міністерства оборони Туреччини Gokturk-1....

...Маршовий двигун РД-843 для 4-го ступеня ракети-носія розроблений Державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля та виготовлений Державним підприємством «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова»....
 
Читати тут http://www.nkau.gov.ua/nsau/newsnsau.nsf/HronolU/A256B904FB59DEB7C22580800052AB23?OpenDocument&Lang=U 

Найменший і найбільш економний: Вінниця добудовує четвертий Vin Way

За два тижні у Вінниці почнуть «обкатку» четвертого вінницького трамваю Vin Way. Перевозити пасажирів він зможе лише наступного року, а зараз завершуються роботи з його конструювання.

5

Четвертий Vin Way коштує сім мільйонів гривень, над ним працюють з вересня. На сьогодні роботи завершені на 90%. Для цього трамваю у Вінниці виготовили новий каркас, скло замовили в Білій Церкві, сидіння у Львові, а електричне обладнання – чеського виробництва.

Ця система дає більше 30% економії електроенергії. У трамвай буде встановлено два блоки управління, тому, в разі відмови одного із них, вагон у будь-якому випадку зможе самостійно доїхати і не чекати допомоги від іншого трамваю,….
Детальніше і ФОТОРЕПОРТАЖ тут http://vezha.vn.ua/najmenshyj-i-najbilsh-ekonomnyj-vinnytsya-dobudovuye-chetvertyj-vin-way/

Вінницькі аси отримали літак, названий на честь героя-побратима. ФОТОРЕПОРТАЖ

3 грудня, на території військового аеропорту в Гавришівці, що під Вінницею, місцева авіаційна бригада №456 отримала поповнення власного повітряного флоту.

6

За участі командувача ВПС України, генерал-майора Сергія Дроздова, льотчикам-транспортникам передали відновлений санітарний АН-26. Літак отримав бортовий номер 35, а також власне ім’я: його назвали на честь героїчно загиблого в зоні АТО вінницького пілота Дмитра Майбороди….
Детальніше і ФОТОРЕПОРТАЖ тут http://vezha.vn.ua/vinnytski-asy-otrymaly-litak-nazvanyj-na-chest-geroya-pobratyma-fotoreportazh/ 

«Інтерпайп» вперше поставив з/д колеса для швидкісного транспорту

«Інтерпайп» виконав перше замовлення на новій ділянці по фінішній обробці коліс для електропотягів, яка була введена в експлуатацію в жовтні. Як повідомляє прес-служба підприємства, замовлення виконане для Болгарських державних залізниць.

7

Колеса, вироблені в Дніпрі, будуть встановлені на швидкісному приміському електропотязі виробництва Siemens. Загальний обсяг поставки – 240 коліс. Колеса під брендом KLW проведені відповідно до вимог європейського стандарту EN 13262….
Читати тут http://interpipe.biz/media/newsone/276 

 Створене нове середньотонажне шасі КрАЗ-5401Н2

Рухаючись у бік зниження вантажопідйомності, «АвтоКрАЗ» має цілеспрямований намір замінити іноземних конкурентів в сегменті мало- и середньотоннажної техніки на внутрішньому ринку. ...

8

...Вперше в модельному ряду КрАЗа на цьому шасі встановлений 170-сильний чотирициліндровий рядний двигун екологічного класу Євро-5, що має поліпшені техніко-економічні показники по витраті палива. Двигун агрегатований із шестиступінчастою механічною коробкою передач 6J70T...

....Яка надбудова буде встановлена на «малюка» - продиктує замовник. Але що б не було змонтовано на цьому шасі - вакуумна установка, промисловий або ізотермічний фургони, сміттєвізне обладнання, тентована платформа або інше, можна бути твердо впевненим у тому, що спецвиробу на базі КрАЗа під силу виконання різних завдань. А покупець знайде надійного і ефективного помічника на довгі роки.
Читати тут http://www.autokraz.com.ua/index.php/uk/novini-ta-media/news/item/2915-sozdano-novoe-srednetonnazhnoe-shassi-kraz-5401n2 

Металурги наростили виробництво сталі на 6%

9

У січні-листопаді 2016 року року українські металурги наростили виробництво сталі на 6% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року – до 22193 млн тонн, – підрахували в об'єднанні «Укрметалургпром».
Таким чином, випуск загального прокату за 11 місяців зріс на 6% – до 19,545 млн тонн, чавуну – на 9%, до 21,651 млн тонн. Випуск труб за цей період збільшився на 1% – до 782 тис. тонн, коксу - на 11% – до 11,702 млн тонн.
Більше тут http://hubs.ua/news/metallurgi-narastili-proizvodstvo-stali-na-6-98209.html 

 Під Харковом розробили унікальний агрегат

Компанія «Лозівські машини» (Харківська область) розробила важку дискову борону «Дукат XL» з шириною захвату 8 м....

10

...Як пояснив в компанії, «Дукат XL» оснащений двома рядами вирізних напівсферичні дисків («ромашка») діаметром 726 мм і товщиною 6 мм, які здатні рихлити ґрунт на глибину до 20 см. Диски розташовані симетрично, що виключає відходження знаряддя в сторону при роботі на великій глибині. Великий діаметр дисків при навантаженні на диск в 260 кг дозволяє обробляти будь-які пожнивні залишки.
Більше читати і фото тут
http://www.sq.com.ua/rus/news/novosti/29.11.2016/pod_harkovom_razrabotali_unikalnuyu_boronu_foto/ 

У селі під Одесою прокладають суперміцну дорогу з георешітки

У селі Вовківське Лиманського району області незабаром з'явиться сучасна міцна дорога. Про це розповіла мер райцентру Доброслав Людмила Прокопечко....

11

...Застосування георешітки дозволяє зробити основу дороги більш міцною та довговічною. Особливо це актуально при прокладанні дороги на слабких грунтах. Модулі георешітки укладаються один біля одного. Осередки заповнюються щебенем або піском з пошаровим ущільненням, після чого закочуються асфальтом. Висока швидкість і простота монтажних робіт спеціальними анкерами дозволяють максимально скоротити терміни дорожнього будівництва.

Крім дороги в селі Вовківське, в даний момент за аналогічною технологією реконструюються ще дві дороги в Лиманському районі.
Більше тут http://trassae95.com/odessa/news/2016/11/28/v-limanskom-rajone-nachali-stroitj-dorogi-po-sovremennym-evropejskim-tehnologiyam-foto-35368.html 

Четвертий енергоблок ЧАЕС закрили новим саркофагом

…на Чорнобільській АЕС відбулася Урочиста Церемонія з нагоди успішного завершення насування арки нового безпечного конфайнмента….

12

….У листопаді 2017 планується ввести об'єкт в експлуатацію та розпочати роботи по демонтажу нестабільних конструкцій. Проектом передбачено, що нова споруда буде експлуатуватися протягом 100 років.

Висота арки становить 110 метрів, довжина - 165 метрів, а арочний проліт становить 260 метрів. Через величезних розмірів арка була побудована з двох частин, які з'єднали влітку 2015 року. Призначення арки – захист навколишнього середовища від радіоактивного випромінювання, а також забезпечення можливості розбирання конструкцій блоку і переміщення ядерних відходів.

Кошти на будівництво нового конфайнмента, який обійшовся в 1,5 млрд євро, зібрані країнами-донорами Чорнобильського фонду «Укриття», розпорядником коштів є ЄБРР.
 
Більше тут http://www.ebrd.com/news/2016/unique-engineering-feat-concluded-as-chernobyl-arch-has-reached-resting-place-ukranian.html 

Ломаченко увійшов до 20 найкращих боксерів світу за версією BoxRec

Чемпіон світу WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко піднявся на 18-е місце серед всіх боксерів світу в незалежному комп'ютерному рейтингу порталу BoxRec. Перерахунок позицій відбувся після перемоги Ломаченка над ямайцем Ніколасом Волтерсом технічним нокаутом минулої неділі, 27 листопада. При цьому, у своїй ваговій категорії український боксер посідає перше місце.
Про це повідомляє УНІАН. ...
 
Більше читати тут https://day.kyiv.ua/uk/news/291116-lomachenko-uviyshov-do-20-naykrashchyh-bokseriv-svitu-za-versiyeyu-boxrec 

Українські легкоатлети тріумфували на міжнародних змаганнях

Українські легкоатлети успішно взяли участь у міжнародних змаганнях, що проходили в Словаччині та Нідерландах, повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України.

13

Валентина Кілярська й Олександр Матвійчук на дводенних змаганнях по шосе у Бардійові перемагали по два рази. Матвійчук спочатку не мав рівних на дистанції 9,7 км (29,21 хв), де третім фінішував ще один наш співвітчизник Сергій Оксенюк (29,51 хв).

Наступного дня українським уже був увесь п’єдестал. Матвійчук виграв 6 км (18,04 хв), десятьма секундами поступився Павло Верецький, а Оксенюк замкнув трійку призерів з результатом 18,26 хв....
Більше читати тут https://day.kyiv.ua/uk/news/301116-ukrayinski-legkoatlety-triumfuvaly-na-mizhnarodnyh-zmagannyah 

Ми живемо у файній країні! Нам є чим пишатися. Наша нація патріотична, добра але незламна. Все буде добре. І навіть вчорашні помилки завтра підуть нам на користь. Шануймося!

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"