ban2

ДАЙДЖЕСТ ФАЙНИХ НОВИН - ДОСЯГНЕННЯ УКРАЇНЦІВ: ЩО ЗМІНИЛОСЯ НА КРАЩЕ . ВИПУСК 21/14

collage

Україна та українці, безперечно, змінилися на краще. На політичній арені з’являється нове покоління українців, які сповідують європейські цінності й розуміють, що феодально-олігархічний режим, наявний у державі, є абсурдом, нонсенсом для європейської країни, в якій назрівають невблаганні зміни. Навіть якщо наші здобутки не є ще відверто позитивними, вони роблять нас кращими і сильнішими. Вони роблять націю неповторною.

Позитив в житті рідної країни допоміг спостерігати киянин 13962497 1286215824730147 5661006513662170838 n Alexey Cherevatov. Він публікує на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook добірку посилань на інформацію про великі і маленькі кроки вперед, які робить українська економіка. До вашої уваги чергова порція позитиву. Тут мова про позитив в економіці та житті України.  

Україна поступово займає своє властиве місце в політико-економічному просторі. Звичайно, не так динамічно, як би того хотілося, але таки займає. Все буде добре. І навіть вчорашні помилки завтра підуть нам на користь.

В нас все вийде!

У Вінниці відкрилася виставка на честь жінок-військовослужбовців

Керівник громадського об’єднання «Українська жіноча варта» Олена Білецька привезла до Вінниці військово-патріотичну виставку «Жінки, мир і безпека України». У експозиції, представлені 30 фотографій українських жінок-військовослужбовців, які на рівні з чоловіками захищають нашу країну на передовій.

1

«Українські жінки воюють вже більше двох років. ....Вони пішли воювати з різних причин: хтось втратив на війні сина чи брата, інші – за своїми чоловіками. Є багато дівчат-медиків, які не змогли всидіти вдома і кинулися рятувати наших хлопців на передовій. Донедавна більшість українських жінок, які були снайперами або розвідницями, за документами обіймали посади кухарів і банщиків. Тепер спектр жіночих військових професій розширився і вони мають офіційні посади, – розповідає голова Української Жіночої Варти Олена Білецька.

– Фотовиставка, яку ми сьогодні відкриваємо у Вінниці, була сформована за результатами проекту «Невидимий батальйон», головна мета якого показати, що жінки разом з чоловіками воюють та захищають Україну....
Повний текст читайте тут: https://day.kyiv.ua/uk/news/161216-u-vinnyci-vidkrylasya-vystavka-na-chest-zhinok-viyskovosluzhbovciv

Вартість національного бренду України збільшилась на 39% 

2Вартість національного бренду України збільшилась на 39%, завдяки чому у цьому році він став третім серед тих брендів країни, які зростали найшвидше.

Такий висновок міститься у звіті щодо стану національних брендів, опублікованому нещодавно міжнародною організацією Brand Finance, написав на своїй сторінці в Facebook прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, компанія уже двадцять років веде оцінку вартості комерційних та національних брендів.
Читати тут: http://www.epravda.com.ua/news/2016/12/10/614032/ 

Надходження від експорту в Європу зросли на $ 530 млн до $ 9,96 млрд

3За дев'ять місяців 2016- го Україна наростила експорт в Європу на 5,7% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Надходження від експорту в Європу зросли на $ 530 млн до $ 9,96 млрд. Такий позитивний ефект викликав стрімке зростання експорту соняшникової олії і електротехнічних комплектуючих, підкреслюють в компанії ICU.

"Внесок цих двох сегментів в загальний приріст експорту склав приблизно $ 450 млн $ 150 млн відповідно. При цьому загальна сума приросту дорівнює $ 530 млн. Хороший урожай соняшнику і сприятливі умови зони вільної торгівлі з ЄС змогли переважити негативний ефект від низьких світових цін на мінеральну сировину та матеріали ", - пояснюють в ICU….
Джерело: https://delo.ua/ukraine/za-schet-chego-ukraina-narastila-eksport-v-evropu-na-530-mln-326038/

Німецькі інвестори побудують сонячну станцію в Україні

4Німецька компанія Nord Areal Energy GmbH побудує електростанцію на сонячних панелях у місті Тростянець Сумської області. Про це у Facebook повідомляє Тростянецька міська рада.

"Основний напрямок роботи цієї компанії – енергетика. Як класична, так і альтернативна, з відновлювальних джерел: сонця, вітру, біомаси. Цією справою і займатимуться в Тростянці – створять підприємство, де, за допомогою полімерних сонячних панелей, енергія сонця перетворюватиметься на електричну. А саме – побудують електростанцію на сонячних панелях потужністю 50 МВт на земельній ділянці площею 21 гектар", – зазначили у міськраді.

Відтак, у міста з'являться нові робочі місця, додаткові надходження до бюджету у вигляді податків (компанія зареєструвалася в Тростянці), також вдасться уникнути планових відключень електроенергії. Важливо й те, що виробництво екологічно чисте.....
Більше читайте тут:  https://radio24.ua/nimecki-investori-pobuduyut-sonyachnu-elektrostanciyu-na-sumshchini_n108619

Поляки збудують у Чернігові сміттепереробний завод

5Запропонований польською стороною і уже ухвалений очільником Чернігова варіант будівництва сміттєпереробного заводу не передбачає ні спалювання, ні сортування сміття. Про це на брифінгу повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, передає "Укрінформ".

"Польська сторона пропонує новітню технологію переробки сміття, яка є абсолютно нетоксичною, не передбачає спалювання і попереднього сортування сміття. Отже, нам не доведеться вкладати кошти у встановлення додаткових контейнерів", - сказав він.

Один із інвесторів розповів, що подрібнені відходи закладатимуться у своєрідний вакуумний "термос", де...
Детальніше тут: http://www.5.ua/suspilstvo/poliaky-zbuduiut-u-chernihovi-smittiepererobnyi-zavod-133377.html

Одеський порт наростив на 62% перевалку тропічних фруктів

6Обсяг перевалки цитрусових і бананів в Одеському порту за 11 місяців цього року склав 26,3 тис. тонн, повідомила прес-служба адміністрації Одеського морського порту. Згідно з повідомленням, за оперативними даними служби економіки керуючої держкомпанії «АМПУ», поточний показник на 62% перевищує дані за цим видом вантажів за січень-листопад минулого року.

У повідомленні зазначено, що днями в Каботажну гавань Одеського порту зайшов теплохід типу ро-ро (перевізник автомобілів з причепами) Aydemir Boztepe (довжина – 111 м, прапор – Молдова). Докери ПАТ «Одеський портовий холодильник» вивантажили з нього більш ныж 2 тис. тонн тропічних фруктів з Туреччини....
Більше тут: http://news.finance.ua/ua/news/-/390707/odeskyj-port-narostyv-na-62-perevalku-tropichnyh-fruktiv

Експорт борошна наростили у 2,5 рази

7Державна продовольчо-зернова корпорація України експортувала за 2015-2016 маркетинговий рік майже 42 тис тонн борошномельної продукції, наростивши свою долю в загальноукраїнському експорті до 11,6%. Як розповів в інтерв’ю виданню Delo.UA в.о. голови правління ДПЗКУ Борис Приходько, фактично, експорт борошна збільшився у 2,5 рази.

«Завдання №1 для нас – забезпечити ліквідність попиту на борошно українського виробництва. Сьогодні ми вже відвантажуємо борошно до країн Північної Африки, Анголи, Лівану. Експортуємо також до ОАЕ, Індонезії, Кореї, Домініканської Республіки та Венесуели. В той же час ми продовжуємо «пробивати» нові ринки та нарощувати експорт», - повідомив Борис Приходько....
Повний текст читайте тут: http://a7d.com.ua/novini/30258-eksport-boroshna-narostili-u-25-razi.html

У Чорному морі судно "Іскатель" вже розвідало 35 мільярдів кубів газу

8Запаси газу на площі 7 тис. м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря (Одеська область) становлять, за найменшими прогнозами, не менше 40 млрд кубометрів. Водночас єдине в Україні геолого-розвідувальне судно "Іскатель" вже виявило на двох з восьми ділянок площі 35 млрд кубометрів запасів. Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін....

..."40 млрд кубометрів - це наймінімальніші цифри, які можна було назвати, адже лише на двох обстежених ділянках згаданої площі в 7 тис. м квадратних вже знайдено близько 35 млрд кубометрів газу. Ще залишається обстежити 6 ділянок, на яких запаси також дуже значні", - зазначив Бояркін.

Як повідомлялося, 17 листопада в Одесі відбувся відхід в 10-денний рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель". Судно було відправлено після 3-річного сухого відстою.
Повний текст читайте тут: http://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2137888-u-cornomu-mori-sudno-iskatel-vze-rozvidalo-35-milardiv-kubiv-gazu.html

Німці відкрили в Україні завод з виробництва автомобільних комплектуючих

9У Чернівцях відкрили підприємство з виробництва електрокабельної продукції для автомобілів - Аутомотів Електрик Україна. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Відкрили ТОВ Аутомотів Електрик Україна в Чернівцях. Інвестовано 80 млн грн, буде створено 1 тис. робочих місць", - зазначив він. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, засновником Аутомотів Електрик Україна є Prettl Kabel Konfektion GMBH (Німеччина).
Повний текст читайте тут: http://biz.nv.ua/ukr/markets/nimtsi-vidkrili-v-ukrajini-zavod-z-virobnitstva-avtomobilnih-komplektujuchih-video-324590.html

Обсяги виробництва ДП "Укрспирт" збільшилися в 2 рази

10Прибуток підприємства за січень-вересень 2016 становив 64 млн гривень За 4 місяці роботи обсяги виробництва ДП "Укрспирт" збільшилися в 2 рази. Про це повідомляє прес-служба "Укрспирту". "Всього за 4 місяці роботи нового керівництва ми бачимо цифри, які говорять самі за себе. Обсяги виробництва зросли в 1,8 рази.

Запрацювало 8 нових заводів (кількість зросла з 12 до 20). Чистий прибуток за січень-вересень 2016 становив 64 млн гривень. За 11 місяців 2016 ДП "Укрспирт" сплатив 338, 3 млн гривень податків у бюджет", - говориться в повідомленні. Так, за підсумками роботи протягом серпня-жовтня 2016 ДП "Укрспирт" отримав чистий дохід у сумі 479 677,3 тис. гривень….
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/obemy-proizvodstva-gp-ukrspirt-uvelichilis-1481679056.html

В Україні зросло сільгоспвиробництво

11

У січні-листопада 2016 року зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні становило 2,9% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Про це повідомила Державна служба статистики України.
Сільськогосподарські підприємства за звітний період, порівняно з січнем-листопадом 2015 року, наростили виробництво на 4%, а населення – на 1,6%.
Більше тут: http://biz.nv.ua/ukr/economics/v-ukrajini-zroslo-silgospvirobnitstvo-326098.html

Експорт українського меду побив історичний рекорд

12Обсяг експорту меду з України встановив черговий рекорд, склавши 47,8 тис.т за 11 місяців 2016 р Про це в Facebook написав міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий….

…Експорт меду приніс українським виробникам $ 82,8 млн. При цьому в географічній структурі експорту 35% припало на Німеччину, 19% на США, 46% - на інші країни.
13                                                                                 Повний текст читайте тут: http://biz.liga.net/ekonomika/prodovolstvie/novosti/3562557-eksport-ukrainskogo-meda-pobil-istoricheskiy-rekord.htm

Японці відкрили в Україні завод з виробництва автокомплектуючих для концерну Volkswagen

14Сумітомо Електрик Борднетце - Україна, відкрила першу чергу нового виробничого майданчика в Тернопільській області. 

Виробник кабельно-провідникової продукції для концерну Volkswagen - Сумітомо Електрик Борднетце - Україна - відкрила першу чергу нового виробничого майданчика в м. Чортків (Тернопільська обл.) за участю президента України Петра Порошенка, передає Інтерфакс-Україна.
Повний текст читайте тут: http://biz.nv.ua/ukr/markets/japontsi-vidkrili-v-ukrajini-zavod-z-virobnitstva-avtokomplektujuchih-dlja-kontsernu-volkswagen-326626.html

Морські порти наростили перевалку зерна та олії

15Перевалку 34,986 млн т українського зерна забезпечили морські порти країни за 11 місяців 2016 року. Це на 6,3% більше показника за аналогічний період минулого року. Найбільші обсяги перевалки зернових вантажів забезпечили порти: Миколаївський (8,1 млн тонн), Одеський (7,5 млн тонн), «Південний» (7,2 млн тонн), «Чорноморська» (6,8 млн тонн), «Ольвія »(2,5 млн тонн), повідомляє УкрАгроКонсалт.

За цей же період було перевалено 4,22 млн т рослинних масел, що на 16,9% більше показника за аналогічний період минулого року. Найбільші обсяги перевалки забезпечили порти: Миколаївський (1,78 млн т), «Чорноморська» (1,19 млн т), «Південний» (0,94 млн т), Одеський (0,11 млн т) і Маріупольський (0, 07 млн тонн).

Також за вказаний період морські порти перевалили 92,39 тисяч тонн цукру (в минулому році перевалок не було) і 33,59 тисяч тонн добрив (-26,1%). …
Повний текст читайте тут: http://landlord.ua/morskie-portyi-narastili-perevalku-zerna-i-masla/

Молочний альянс відправив українське масло в Нідерланди

16Група компаній Молочний Альянс здійснила першу поставку вершкового масла 82,5% жирності в обсязі 140 тонн в Нідерланди. Про це компанія повідомила на своїй Facebook-сторінці.
"Продукцію виробив Золотоніський маслоробний комбінат. Високу якість нашого вершкового масла підтвердили відповідні експертизи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перед експортом продукція пройшла ретельну перевірку: компанією SGS був здійснений відбір проб, всі зразки були також досліджені в сертифікованої української лабораторії - Випробувальному центрі державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Крім того, компанія відзначає, що вже отримала наступне замовлення. У січні 2017-го Молочний альянс поставить в Нідерланди ще 200 тонн вершкового масла....
Повний текст читайте тут: http://biz.nv.ua/ukr/markets/molochnij-aljans-vidpraviv-ukrajinske-maslo-v-niderlandi-328525.html

Нижня палата парламенту Канади одноголосно ратифікувала угоду про ЗВТ з Україною

17Нижня палата парламенту Канади одноголосно ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

Угода про зону вільної торгівлі із Канадою була підписана 11 липня Про це у своєму Twitter написала торговий представник України Наталія Микольська. "Нижня палата парламенту Канади одноголосно ратифікувала угоди про вільну торгівлю. Далі ратифікація Сенатом Канади. Дуже тісно працюємо з Верховною Радою щодо ратифікації" - повідомила вона. …
18        Детальніше читайте на УНІАН: http://economics.unian.ua/finance/1679102-nijnya-palata-parlamentu-kanadi-odnogolosno-ratifikuvala-ugodu-pro-zvt-z-ukrajinoyu.html

Частка Європейського Союзу в балансі зовнішньої торгівлі України зросла 

19За два роки частка Європейського Союзу в балансі зовнішньої торгівлі України зросла з 30 до 45 відсотків.
Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час робочої поїздки на Тернопільщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 1 січня 2016 р. запрацювала поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом. Два роки тому частка ЄС в загальному балансі зовнішньої торгівлі України складала 30%. Сьогодні - 45%", - зазначив Глава держави.

Також він наголосив, що відкриття заводу "СЕ Борднетце-Україна" у Чорткові стало можливим в результаті об'єднання "потенціалів українських, німецьких, японських інвестицій" і є черговою відповіддю скептикам, які не вірять в майбутнє України.
Повний текст читайте тут: http://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2139541-castka-es-u-torgovelnomu-balansi-ukraini-zrosla-do-45-porosenko.html

Українські біатлоністки здобули першу нагороду в новому сезоні

У словацькому містечку Поклюка відбулися заключні гонки другого етапу Кубка світу з біатлону, коли чоловіки та жінки долали естафетну гонку.

20

Жіноча команда України нарешті здобула першу нагороду в новому сезоні. На розгоні Ірина Варвинець пройшла блискуче перший етап. Незважаючи на нешвидку стрільбу, Ірина без додаткових патронів впоралася із п’ятьма мішенями і пішла на друге коло з 6-им результатом.

Стійку українка провела в такому ж ритмі й без використання додаткових патронів. Це дозволило нашій спортсменці передати естафетну паличку олімпійській чемпіонці у цьому виді дисципліни Юлії Джимі із 9-им результатом та 25-ма секундами відставання....
Більше тут: https://day.kyiv.ua/uk/news/111216-ukrayinski-biatlonistky-zdobuly-pershu-nagorodu-v-novomu-sezoni

Усик переміг Мчуну і захистив титул чемпіона світу за версією WBO

Чемпіон Олімпійських ігор 2012 року українець Олександр Усик захистив титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO). 12-раундовий бій проти південноафриканця Тхабисо Мчуну у ваговій категорії до 90,7 кг, який пройшов в американському Інглвуді (штат Каліфорнія), завершився перемогою Олександра Усика нокаутом в дев’ятому раунді. Також під час поєдинку представник ПАР двічі побував в нокдауні.

21

Тепер у послужному списку 29-річного Усика 11 перемог (10 — нокаутом) і жодної поразки.
 Повний текст читайте тут:   https://day.kyiv.ua/uk/news/181216-usyk-peremig-mchunu-i-zahystyv-tytul-chempiona-svitu-za-versiyeyu-wbo

Більше посилань на позитивні новини тут:                                https://www.facebook.com/aleksey.chegevarov/posts/1427942867224108

Життя триває! Поруч з нами є багато приємного, повчального, патріотичного. Це лише мала частина тих успіхів і досягнень, яких вдалося домогтися, але "Файні новини" бажають вам отримати від того бодай невеличке задоволення й душевний відпочинок.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"