ban2

Європейський інвестбанк виділить Україні 800 млн євро

Європейський інвестиційний банк має намір у 2016 році інвестувати в реалізацію проектів в Україні близько 800 млн євро

Про це повідомив старший корпоративний банкір ЄІБ Жан-Жак Сулакруа, передає «Інтерфакс-Україна».

"Минулого року ми надали кредити на 1,2 млрд євро, цього року, вважаю, буде близько 800 млн євро. Працюємо разом з Єврокомісією, щоб подивитися, чи можна розширити цей портфель і вийти десь на 1 млрд євро на рік і підтримувати такий обсяг", - сказав він.

За його словами, близько 60% обсягу кредитування доводиться на держсектор - розвиток транспортної інфраструктури, енергетики, проекти з енергоефективності, муніципальні проекти, екологічні проекти, а 40% спрямовано на кредитування малих і середніх підприємств через місцеві банки-партнери.

Як повідомив Сулакруа, виступаючи на інвестиційній конференції New Ukraine, загальний портфель кредитів ЄІБ в Україні становить 4,3 млрд євро.

"В Україні є реформи, але їх недостатньо. Портфель ЄІБ в Україні - 4,3 млрд євро. Фактично ці гроші не вибираються. Це проблема. У нас багато грошей, які просто тут стоять. Чому так відбувається? Я вважаю, що це критично важливо - реформування держсектора і приватизація. Це ті питання, які стоять на першому місці на порядку денному", - заявив банкір.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"