ban2

Родині загиблого в Пісках Дмитра Ломея подарували квартиру (відео)

Родині загиблого на Сході захисника України небайдужі люди допомогли придбати власне житло. Надія Ломей з Прикарпаття, на початку березня поховала чоловіка Дмитра, який загинув у Пісках.

Тоді з двома малолітніми синами довелося переїхати до старенької батьківської хати і навіть не мріяти про власну домівку. Втім за два місяці родина отримала ключі від двокімнатної квартири. На новосілля запросили і наших кореспондентів.

"Це має бути вітальня. Таке. Ну, можливо, як хлопці виростуть, це буде вже моя кімната. Хлопці будуть спати в цій кімнаті. Вона якраз для них. Освітлення файне".

Поки що у цій квартирі немає нічого, лише обдерті стіни, побиті вікна та зіпсована підлога. Але це їхня власна оселя. Про свій куток Надя Ломей з чоловіком Дмитром мріяли 6 років, відколи побрались. Щоразу обставини змушували забути про плани. А тоді - війна, яка взагалі їх перекреслила.

"За 6 років багато думалось, багато варіантів було. Дуже багато. Дуже би хотілось, щоби була ціла сім’я, в цілому складі. Але на жаль", - каже вдова Надія Ломей.

Її Діма спершу пройшов Майдан, а коли стало неспокійно на Сході, пішов на фронт добровольцем і загинув у Пісках. Після трагедії молодій удові з двома малолітніми синами довелось переїхати до старенького батьківського дому. Щоби вижити, Надя з матір’ю та сестрою тримають господарство.

"От, вирощуємо картопельку. Тримаємо корівку, є сир, молочко, сметанка. Курочку, своє яєчко. Ну і так живемо", - розповідає мама Ганна Лукач.

Двокімнатна "хрущовка" обійшлась у 17 тисяч доларів, розповідає Надя. Ще два місяці тому родина не могла й мріяти, що в маленьких сиріт буде своя оселя. Таких грошей у них не було.

Більшу частину цієї суми допомогли зібрати небайдужі люди. Відремонтувати квартиру збираються протягом літа. Опалення, заміну вікон і косметичний ремонт взяла на себе обласна влада. А з меблями й технікою обіцяють допомогти волонтери.

"Там невелика площа, тому що там є дві кімнати. У нас закладені на капітальний, поточний ремонт житла для загиблих родин, які приймали безпосередню участь в АТО. Це є більше 500 тисяч. Це - річна сума", - каже директор департаменту соцполітики Івано-Франківської ОДА Ярослава Ульванська.

Нині родина Ломеїв поволі збирається переїхати до Надвірної. Рідні кажуть, що сумуватимуть і обіцяють навідуватись у гості.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"