ban2

У Варшаві відзначили престижною міжнародною премією Савченко та загиблого Нємцова

У Польщі вручили Freedom Awards, яку в попередні роки отримували Хілларі Клінтон, Джон Маккейн та Олександр Кваснєвський

Передає Еспресо.TV із посиланням на повідомлення посла України в Польщі Андрія Дещиці у Twitter.

Українську полонену льотчицю Надію Савченко відзначили нагородою Freedom Awards 2015. Її вручають особам і організаціям, що захищають і відстоюють свободу в світі. Нагороду для Савченко прийняла її сестра Віра, яка брала участь у церемонії. З отриманням нагороди Надію привітав посол США в Україні Джефрі Пайет. На церемонії відзначили Донецький національний університет, який через окупацію мусив переїхати з Донбасу.

Посмертно Freedom Awards нагороджено вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова. Нагороду прийняла дочка політика Жанна. Під час виступу вона анонсувала створення фонду імені батька.

У попередні роки, нагородою були відзначені сенатор Джон Маккейн, екс-перша леді та держсекретар США Хілларі Клінтон, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, а також Малала Юсуфзай, пакистанська правозахисниця, яка відстоює права жінок.

Вручення Freedom Awards відбувається вшосте. Церемонія проходила у Варшаві у межах триденного Global Forum, робота якого закінчується сьогодні, 13 червня.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"