ban2

Волонтери організували навчання для саперів в зоні АТО

КИЇВ. 26 червня. УНН. Українських військових, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, запросили на чергові навчання для саперів та підривників. Про це на сторінці у Facebook повідомив волонтер Віталій Дейнега, передає УНН.
"Сьогодні, 26 червня, вже завершився перший такий курс, який пройшли військові 17-го батальйону територіальної оборони Кіровоградської області. Інструктор навчив розвідників і саперів, проїхав по позиціях і вже готує рекомендації щодо використання мінних полів. Тепер вони значно краще вміють знешкодити чужу міну та поставити свою, задокументувати мінне поле і знищити снаряд, що не розірвався", - повідомив В.Дейнега.
Волонтери також зазначили, що українські бійці вчаться використовувати різні типи мін, вибухівку, детонатори і системи управління.
"На черзі для проходження курсу – другий батальйон 95-ї бригади. Тема підготовки солдатів у нас поступово вийде на один з перших планів і сапери - це лише перша "ластівка". Далі підуть розвідники, навідники і все аж до вогневої підготовки", - додав він.
В.Дейнега додав, що навчатимуть військовослужбовців колишні інструктори підрозділів "Альфа", спецпризначенці та десантники, які готові повернутися до служби.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"