ban2

У Радбезі ООН знову порушать питання трибуналу по Боїнгу-777, - Клімкін

Нова спроба домогтися від Ради Безпеки ООН схвалення створення трибуналу по катастрофі Боїнга-777 на Донбасі буде здійснена через два місяці

Про це в інтерв'ю Associated Press заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

За словами Клімкіна, основним аргументом Росії, яка вирішила накласти вето на резолюцію РБ ООН щодо створення трибуналу, було те, що цей крок є передчасним і несвоєчасним. Москва вказувала на те, що результати розслідування будуть готові не раніше жовтня.

Через два місяці, коли буде готовий звіт, п'ять країн - Малайзія, Австралія, Нідерланди, Бельгія та Україна - мають намір повторно звернутися до РБ ООН з вимогою створення трибуналу.

"Ми не збираємося здаватися. Через два місяці у нас буде остаточний звіт (про катастрофі Боїнга, - ред.). І що ж Росія скаже через два місяці? Ми, безумовно, будемо намагатися знову, використовуючи всі можливі способи підтримки міжнародного співтовариства", - запевнив глава МЗС.

Він наголосив, що Малайзія, Австралія, Нідерланди, Бельгія та Україна вважають, що створення міжнародного трибуналу по катастрофі Боїнга було б найкращим варіантом з політичної і законодавчої точок зору.

Рада Безпеки ООН у середу проголосувала за представлений Малайзією проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи Боїнга MH17 на сході України.

За ухвалення резолюції проголосували 11 з 15 країн-членів Ради Безпеки. Ангола, Китай і Венесуела утрималися. Однак Росія заблокувала ухвалення документа, скориставшись своїм правом вето як постійний член Ради Безпеки.

Ініціатором підготовки і розгляду резолюції є Малайзія. За заявою влади цієї країни, вони закликають Радбез ООН створити трибунал "з єдиною метою - домогтися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року".

В результаті катастрофи Боїнга Malaysia Airlines, що прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули всі 298 людей, які перебували на борту.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"