ban2

Українські десантники отримали від США сучасний польовий госпіталь

Збройні сили України отримали сучасний стабілізаційно-польовий шпиталь другого рівня для використання у зоні проведення антитерористичної операції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генерального штабу ЗСУ.

Шпиталь було надано українським військовим у рамках виконання двосторонніх домовленостей щодо підтримки з боку уряду США.

"Цей шпиталь повністю укомплектований медичним обладнанням та медикаментами, які застосовуються для надання необхідної допомоги при пораненнях різного ступеню важкості, та планується до передачі українським десантникам", - йдеться у повідомленні.

За словами радника начальника Генштабу Марини Мавлонової, цей шпиталь повністю автономний та пристосований для роботи саме у польових умовах.

"Більше того, наші закордонні партнери взяли на себе зобов’язання щодо навчання наших військових фахівців користуватися усім наявним обладнанням. Окрім цього, американська сторона надаватиме протягом 1,5 року усі необхідні матеріали та медичні препарати", - зазначила вона.

Нагадаємо, нещодавно уряд Канади передав ЗСУ сучасний мобільний військовий госпіталь, який 21 липня вирушив до місця призначення в зону АТО.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"