ban2

Болгарія відмовиться від обслуговування Росією радянських винищувачів МіГ-29

Глави Міноборони Болгарії та Польщі підписали угоду про співпрацю у військовій сфері, а також домовилися про обслуговування 6 з 19 радянських винищувачів МіГ-29 польською стороною

Згідно з заявою про наміри, підписаним болгарським міністром оборони Миколою Ненчевим і його польським колегою Томашом Cемоняком у Софії в п'ятницю, 28 серпня, літаки будуть обслуговувати в Польщі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

Також Болгарія має намір відмовитися від послуг Росії з технічного обслуговування радянських винищувачів .

"Болгарія і Польща висловлюють сильну політичну волю до співпраці, зокрема, з техобслуговування винищувачів МіГ-29", - йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Болгарії.

Домовленості передбачають модернізацію трьох літаків до середини 2016 року і ще трьох - до кінця 2016 року. Роботи виконуватиме польська державна компанія WZL-2. За словами глави польського Міноборони, які наводить інформагентство AFP, це рішення "має велике геополітичне значення".

Болгарські військово-повітряні сили використовують 19 винищувачів МіГ-29, побудованих в СРСР. Раніше Болгарія неодноразово скаржилася на затримки при виконанні договору з Російською літакобудівною корпорацією МіГ, термін дії якого закінчується у вересні 2015 року.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"