ban2

Фотофакт: На Дніпропетровщині створили 2-метрову булаву з тіста

Учні Західно-Дніпровського профтехучилища встановили гастрономічний рекорд

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Довжина рекордної їстівної булави сягнула 2,17 метра. У Книзі рекордів України її зафіксовано як найбільший гастрономічний виріб. Шматочки смаколика роздали всім учням Західно-Дніпровського училища. До цього велетенську булаву було виставлено на огляд містянам в Жовтоводському парку Слави.

Цей рекорд учні Західно-Дніпровського училища присвятили Жовтим Водам.

"Свій задум ми втілили до 120-ї річниці заснування селища Жовта Річка, з якого почалося наше місто. Відомо, що Жовті Води – це козацьке місто. А що, як не булава, найкраще символізує мужність та відвагу козаків? Наш витвір став подарунком містянам. Сподіваємося, їм сподобалось", - зазначив директор училища Віктор Циган.

Над створенням булави учні та педагоги Західно-Дніпровського професійно-технічного училища працювали майже цілий день. Унікальний смаколик виготовили з тіста. На нього витратили 8 кг борошна, 1,5 кг цукру, 50 яєць, 3 л молока, півкіло дріжджів, а також 1,2 кг вершкового масла та маргарину, 250 г олії і 10 г ваніліну.

Величезна булава стала вже третім Всеукраїнським досягненням навчального закладу. У 2013 році представники Західно-Дніпровського професійно-технічного училища потрапили до Книги рекордів України як творці найбільшого шніцелю, розміром у 2 м 10 см.

У травні 2015 року молодь училища насмажила рекордні 4 518 картопляних дерунів.

Який наступний гастрономічний рекорд готують в Західно-Дніпровському профтехучилищі, поки що таємниця, проте зазначають, що встановлять його вже цієї осені.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"