ban2

Порошенко нагородив полковника Мамчура іменною зброєю

Президент Петро Порошенко нагородив іменною зброєю полковника Юлія Мамчура, який захищав свою військову частину в Криму

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт глави держави.

"Вся країна пам’ятає його безпрецедентний похід під українським стягом і з українським гімном - спокійно дивлячись в очі ворогу. Цим вчинком, що захистив честь українських військових в Криму, полковник Мамчур увійде в підручники історії", - написав президент.

Мамчур був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування "Південь". Під час подій в Криму в березні 2014 після ультиматуму "ввічливих людей" у військовій формі полковник заявив, що особовий склад бригади тактичної авіації у Бельбеку вірний народу України та військовій присязі і зі зброєю в руках готовий до захисту територіальної цілісності України.

4 березня українські військові провели "психічну атаку" - без зброї, під бойовим радянським прапором Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна і Державним прапором України, виконуючи Гімн України, вони рушили в бік російських військовослужбовців без знаків розрізнення, які блокували їм дорогу до військової частини, при цьому російські військовослужбовці стріляли під ноги українським військовослужбовцям і в повітря. В результаті переговорів протягом дня вдалося частково повернути військову частину під український контроль.

Проте пізніше у зв'язку з нерівним співвідношенням сил сторін військова частина А-4515 була залишена особовим складом 204-ї бригади тактичної авіації і перейшла під повний контроль російських військовослужбовців без розпізнавальних знаків. Після цього полковник Юлій Мамчур був заарештований російськими військовослужбовцями і насильно вивезений до Севастополя, у військову в'язницю.

26 березня 2014 полковник Мамчур разом з п'ятьма іншими захопленими в полон українським офіцерами у супроводі російських автоматників покинув територію Криму.

Після передислокації з Криму військова частина Юлія Мамчура була перебазована до Миколаєва.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"