ban2

Київ передасть два автомобілі "швидкої" мобільному шпиталю для роботи в зоні АТО

Київ передасть два автомобілі "швидкої" мобільному шпиталю для роботи в зоні АТО
КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Сьогодні відбулася публічна презентація проекту “Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова” (ПДМШ ім. Пирогова). Презентацію, яка пройшла у формі показових навчань, відвідав заступник голови КМДА Михайло Радуцький, повідомили УНН у прес-службі міськдержадміністрації.
Він повідомив, що міська влада всіляко підтримує цей проект, покликаний підсилити роботу медиків, що перебувають наразі у зоні проведення антитерористичної операції у східних регіонах країни.
“Створення добровольчого мобільного шпиталю ініційоване столичною громадськістю, до нього входять добровольці, які прагнуть допомагати нашим хлопцям в АТО, рятуючи їхні життя. Це дуже важлива ініціатива, яку ми як міська влада будемо підтримувати і допомагати, у тому числі матеріально-технічними засобами. Так, Київський міський голова Віталій Кличко прийняв рішення передати мобільному шпиталю 2 автомобілі „швидкої“, дооснастивши їх спільно з волонтерами необхідними медикаментами”, — сказав Михайло Радуцький та нагадав, що Київ уже передав 10 автомобілів “швидкої” для військових батальйонів у зоні АТО.
Під час презентації відбулося розгортання операційного блоку, демонстрація роботи евакуаційних команд, передислокація відповідно до умовної бойової ситуації, надання невідкладної хірургічної допомоги.
Проект “ПДМШ ім. Пирогова” реалізує Всеукраїнська рада захисту прав і безпеки пацієнтів за підтримки Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики у співпраці з Міністерством оборони України, Української резервної армії та міської влади Києва. Концепція мобільного польового шпиталю є адаптацією американської системи MASH — Mobile Army Surgical Hospital — до реалій бойових дій в зоні проведення АТО на території України.
Запровадження MASH в Армії США дозволило досягти показника у 97% виживання поранених — завдяки наближенню кваліфікованої медичної допомоги якнайближче до лінії фронту.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"