ban2

Головному військовому госпіталю передали 4 реабілітаційних апарати

Головному військовому госпіталю передали 4 реабілітаційних апарати
КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Реабілітаційне обладнання допоможе зменшити термін лікування, кількість післяопераційних ускладнень та знизить ступінь інвалідизації. На цьому наголосила Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час ознайомлення з роботою переданого обладнання для лікування та реабілітації поранених, травмованих та хворих учасників АТО у клініці фізіотерапії хірургічного корпусу Головного військового клінічного госпіталю, передає УНН.
“Міністерством соціальної політики разом з Фондом соціального захисту інвалідів на звернення Головного військового клінічного госпіталю щодо необхідності забезпечення реабілітації хворих з травматологічними та ортопедичними пошкодженнями, здійснено придбання та передачу для безкоштовного користування чотирьох реабілітаційних апаратів, загальною вартістю 544 тис. гривень. Обладнання допоможе зменшити термін лікування, кількість післяопераційних ускладнень, забезпечить можливість знизити ступінь ризику інвалідизації”, — зазначила Людмила Денісова.
За її словами, на сьогодні вже створена та діє Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО, яка опікується питаннями соціальної, психологічної та іншими видами реабілітації, працевлаштування військових, коли вони завершать лікування. Як повідомив голова Служби Артур Дерев’янко, за допомогою Міністерства соціальної політики є рішення Уряду щодо передачі п’яти реабілітаційних центрів, які раніше опікувалися чорнобильцями, до Служби. Він пояснив, що чорнобильцям й надалі продовжуватимуть надавати послуги у цих центрах, але тепер вони використовуватимуться й для постраждалих військових із зони АТО та їхніх сімей.
“Зараз вже розробляється комплексна програма, щоб такі центри були по всій Україні”, — підкреслив Артур Дерев’янко. На що Міністр зазначила: “Незабаром буде добудований бальнеологічний комплекс Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації у смт Великий Любінь, що забезпечуватиме, у тому числі, лікування та реабілітацію військовослужбовців після повернення із зони АТО”.
Окрім того, Людмила Денісова повідомила, що Прем’єр-міністром України надано доручення проаналізувати всю базу санаторно-курортних закладів, які знаходяться в підпорядкуванні усіх міністерств та прийняти рішення про передачу необхідних закладів Державній службі у справах ветеранів війни та учасників АТО для створення базових центрів лікування та реабілітації цих осіб.
У свою чергу, начальник госпіталю Анатолій Казмірчук подякував Міністерству соціальної політики за турботу. “У нашому центрі лікується найбільша кількість поранених із зони АТО. Сподіваюся, що це обладнання значно покращить результати лікування наших пацієнтів. Більше того, думаю, що вже через певний час пацієнти самі зможуть розповісти, як вони відчули дію цього обладнання”, — сказав він.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"