ban2

Українська діаспора у США зібрала кошти для пораненого прикордонника


25 лютого в Українському культурному центрі у місті Рочестері (США) відбувся показ фільму «Поводир», а також творча зустріч з актором, який зіграв одну з головних ролей.

Під час цього були зібрані пожертви на лікування старшого прапорщика Олександра Ходоса – співробітника Держприкордонслужби, який у серпні 2014 року, виконуючи завдання з охорони державного кордону на сході України, отримав вогнепальне осколкове поранення голови. Наразі він переніс уже декілька операцій, а наприкінці березня на нього чекає ще одна, повідомили сьогодні у прес-службі Держприкордонслужби України.

Дружина прикордонника Наталія пригадує, що поранення чоловіка – це для них була страшна звістка. «Серце кров’ю обливалось. За лічені години ми приїхали до лікарні в Дніпропетровську, де був Олександр. Я так боялась підійти до нього, боялась, що пам’ять до нього не повернеться», – говорить жінка.

Кошти, зібрані під час презентації фільму, передала волонтер, представник громадського об’єднання «Черкаський автобат» Наталія Ридванецька.

Також підтримали коштами прикордонника і заробітчани з Португалії. Гроші родині передав координатор громадського об’єднання «Наш батальйон».

Окрім матеріальної підтримки Олександр отримав ще й духовну – від військового капелана Іоана.

Олександр запевняє, що з такою допомогою одужає швидше і повернеться до активного життя. «Мрію, щоб Україна була незалежною, щоб наші негаразди, які зараз є, відійшли. І головне – щоб настав мир!», – поділився своїми думками прикордонник.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"