ban2

Статус учасника бойових дій отримали понад 22 тисячі осіб, - Міноборони

Статус учасника бойових дій отримали понад 22 тисячі осіб, серед яких більша частина - військовослужбовці та представники Збройних сил України

Про це повідомив начальник відділу соціальної політики Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Сергій Кучеренко сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міноборони.

"На цей час Міжвідомчою комісією при Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції встановлено статус учасника бойових дій 22 тис. 322 особам, у тому числі 11 тисяч 753 військовослужбовцям та працівникам ЗС України", — зазначив Кучеренко.

За його словами, врегульовано процедуру надання учасникам АТО статусу учасника бойових дій відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

Спікер відзначив, що з метою спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій урядовою постановою Міністерству оборони України та іншим силовим відомствам надано право самим встановлювати статус учасника бойових дій особам, які брали участь в АТО.

"Міжвідомча комісія при Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції буде розглядати спірні питання, а також визначати статус учасника бойових дій особам, які направлялися в зону АТО за рішенням відповідних керівників підприємств, установ, закладів тощо", — підкреслив він.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"