ban2

Литва ратифікувала угоду про заснування спільної військової бригади з Польщею та Україною

Литовський парламент одноголосно в четвер ратифікував угоду Литви, Польщі та України про заснування спільної військової бригади.

Міністр оборони Литви Юозас Олякас раніше заявляв, що основна мета бригади – навчання. Цей військовий підрозділ може брати участь лише в міжнародних місіях, мандат на виконання яких видає Рада безпеки ООН.

За його словами, передбачено, що у складі військової бригади LITPOLUKRBRIG будуть литовські військові з Уланського батальйону ім. Великої княжни Біруте.

Восени минулого року у Варшаві після багаторічних переговорів Литва, Польща й Україна остаточно домовилися про заснування спільної військової бригади, пише Інтерфакс-Україна.

Передбачається, що бригада міститиме міжнародний штаб, три батальйони і спеціалізовані підрозділи. Штаб бригади буде в Польщі, Любліні.

Бригада формується за зразком бойових груп ЄС. Піхотні батальйони бригади будуть дислоковані на території країн, до яких вони будуть зараховані, а в разі ухвалення рішення активувати бригаду або її частину – на місце виконання завдання вони вирушатимуть у складі підрозділу.

Цю угоду вже ратифікувала Верховна Рада України.

Переговори про створення бригади розпочалися ще в 2007 році.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"