ban2

У Львові буде вулиця Генерала Сергія Кульчицького

Проектована вулиця 33, яка розташована між вулицею Заозерною та вулицею Під Голоском, отримає назву Генерала Сергія Кульчицького, Героя України, українського військового, який загинув 29 травня 2014 року в зоні АТО у Слов’янську

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Нацгвардії.

"У цьому році нас дуже часто об’єднують складні випробування. Вони мають робити нас сильнішими. Ми не знаємо, яка доля нас чекає завтра, тому повинні бути разом, громада міста має мати під опікою кожну родину, яка зазнала важких втрат. Цьогоріч починаємо будувати житло для родин, у яких є загиблі бійці, і символічно, що це житло ми будемо будувати біля нової вулиці, котра названа на честь генерала Сергія Кульчицького, який віддав своє життя, щоб ми жили тут", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка:

Сергій Петрович Кульчицький (17.12.1963, Веймар – 29.05.2014, Слов’янськ) – український військовий, генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України. Герой України.

Народився 17 грудня 1963 року в місті Веймар, Німецька Демократична Республіка.

1981 року закінчив Уссурійське суворовське військове училище.1985 року — Далекосхідне вище військове командне училище.

Кар'єра:

• Розпочав службу командиром взводу батальйону морської піхоти Північного флоту СРСР. Після розпаду СРСР у 1992 роцi переїхав до України, де почав служити у Національнiй гвардії України, з сiчня 2000 року — Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України.
• 1996 — командир військової частини 1441 Національної гвардії України, м. Тернопіль.
• 2001 — командир військової частини 1241 Внутрішніх військ МВС України, м. Івано-Франківськ.
• 2005 — командир військової частини 3002 Внутрішніх військ МВС України, м. Львiв.
• У 2010–2012 роках — заступник начальника управління Західного територіального командування Внутрішніх військ МВС України.
• З серпня 2012 року — начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Внутрішніх військ МВС України (з березня 2014 року — Національної гвардії України).
• 24 серпня 2013 року присвоєно військове звання генерал-майора.

Загибель:

Загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових дій під час антитерористичної операції у місті Слов'янськ Донецької області. Вертолiт Мі-8, на якому перебував генерал-майор Сергій Кульчицький та ще 11 військових, був збитий терористами неподалік гори Карачун. Похований 31 травня 2014 року на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря у Львові.

Відзнаки і нагороди:

• Звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (20 червня 2014) — за виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України (посмертно).
• Орден Богдана Хмельницького III ст. (20 серпня 2008) — за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності і безпеки Української держави, бездоганне виконання військового і службового обов'язку, високий професіоналізм.
• Орден "За мужність" ІІІ ст. (28 травня 1999) — за особисту мужність, виявлену під час ліквідації наслідків повені в Закарпатській області, зразкове виконання службового обов'язку.
• Відомчі відзнаки МВС України, у тому числі "За відзнаку в службі" I та II ст., медалі "За сумлінну службу" I ст., "15 років МВС України".
• Медаль "10 років Збройним Силам України".
• Заохочувальна відзнака Головного управління розвідки Міністерства оборони України "15 років воєнної розвідки України".
• Медалі СРСР "За відзнаку у військовій службі", "70 років Збройних Сил СРСР", "За бездоганну службу" III ст.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"