ban2

На боці України готові воювати чеченці, узбеки і азербайджанці - Джемілєв

На боці України готові воювати чеченці, узбеки і азербайджанці, заявив народний депутат, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. "Дуже важливий документ про дозвіл іноземцям брати участь у бойових діях проти окупантів. Це дуже важливо.

Наприклад, до мене неодноразово зверталися чеченці, нормальні чеченці, тому що у всіх на слуху, що воюють проти України "кадировські" чеченці, але вони не представляють народ, це покидьки. Тому справжні чеченці кажуть: "Ми хочемо тут теж брати участь на стороні України". Переважно це громадяни європейських країн: Бельгії, Голландії", - заявив Джемілєв, передає 112.ua.

"Я знаю, що велика група узбецьких емігрантів, десь чоловік 500, говорили, що готові приїхати сюди. Є азербайджанці. Є люди, які зараз воюють на боці опозиції проти диктаторського режиму, вони готові приїхати сюди", - зазначив він. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про службу іноземців в українській армії.

Документ ще повинен пройти друге читання. На думку авторів законодавчої ініціативи, за рахунок іноземців, які увійдуть до лав Збройних сил, зменшиться потреба в мобілізації громадян України та витрати на різні форми виплат учасникам бойових дій.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"