ban2

Ми повинні постійно нагадувати, що Крим є українським – В.Кириленко

КИЇВ. 25 червня. УНН. Ми повинні постійно нагадувати, що Крим є українським. Про це віце-прем’єр України В’ячеслав Кириленко сказав на відкритті конкурсу “Пам’ятки України: Крим”, передає кореспондент УНН.
Відзавтра, з 26 червня по 31 серпня триватиме конкурс “Пам’ятки України: Крим”. Його проводить українське відділення “Вікіпедії”.
“Про Крим в українській „Вікіпедії“ написано 4 тис. статей. У російській — майже 9 тис.”, — сказала виконавчий директор ГО “Вікімедіа Україна” Наталя Тимків.
Як повідомила Н.Тимків, статті про пам’ятки Криму, що будуть написані у період конкурсу, спершу потраплятимуть до журі. Журі буде робити свої зауваження, їх можна врахувати і статтю відредагувати та знову подати на конкурс.
Віце-прем’єр України — міністр культури В.Кириленко наголосив про політичну важливість проведення такого конкурсу.
“Ми повинні постійно нагадувати, що Крим український і відторгнутий тимчасово”, — сказав В.Кириленко.
Із розміром і видами нагород організатори конкурсу ще не визначилися. Натомість режисер, заслужений актор АР Крим Ахтем Сейтаблаєв пообіцяв зняти переможця конкурсу в одному з епізодів свого нового фільму.
“У вересні приступаю до зйомок фільму із робочою назвою “Кіборги“. Переможець конкурсу зіграє в мене в одному з епізодів”, — сказав А.Сейтаблаєв.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"