ban2

ООН прийняла резолюцію, яка засуджує Росію за агресію в Сирії

Країни ООН засудили атаки ВПС Росії і закликали до негайного припинення бомбардувань, заявивши, що дії росіян призводять до розростання впливу "ІД"

Про це повідомляє Reuters.

Комітет з прав людини Генеральної Асамблеї ООН вчора ввечері, 19 листопада, прийняв проект резолюції, поданий Саудівською Аравією, який засуджує російсько-іранське вторгнення до Сирії. 

Резолюцію схвалили 115 членів ООН, 51 країна "утрималася", а "проти" висловилися 15 членів організації. Фактично, країни-члени ООН переважною більшістю голосів (всього у складі комітету зареєстровані 193 держави) засудили Москву за спецоперацію на Близькому Сході.

Російська і іранська делегації назвали "марним" і "необґрунтованим" таке рішення більшості представників країн, що входять в комітет.

У тексті документа, однак, безпосередньо про агресію Росії в Сирії не йдеться, вона лише мається на увазі. Країни ООН "рішуче засудили атаки на сирійську опозицію і закликали до негайного припинення бомбардувань". У резолюції йдеться про те, що дії росіян і іранців призводять лише до розростання впливу в регіоні терористичних організацій "Ісламська держава", "Фронт ан-Нусра" та ін.

Посол в ООН від ставленика Кремля - сирійського президента Башара Асада - відкинув цю резолюцію, звинувативши саудитів в "лицемірстві" і "підтримці терористів" в Сирії. Іранці, у свою чергу, заявили, що автори тексту документа "розмивають чіткі відмінності між терористами і тими, хто бореться з ними".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"