ban2

МЗС України відреагувало на заяву Лаврова: українські військові не здійснювали жодних обстрілів міста

У Міністерстві закордонних справ розцінюють заяву очільника російського зовнішньополітичного відомства як свідому провокацію.

Про це йдеться у заяві, поширеній сьогодні прес-службою МЗС України.

"Розглядаємо свідоме "вкидання" неправдивої і відверто провокаційної інформації як цілеспрямовані дії, що мають на меті зірвати виконання Мінських документів від вересня 2014 та лютого 2015 років", — зазначається у заяві.

Українська сторона рішуче відкидає ці звинувачення та відповідально заявляє, що українські військові не здійснювали жодних обстрілів цього міста, як і будь-якого іншого населеного пункту на території окремих районів Донецької і Луганської областей,
— наголосили у міністерстві.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що будь-яке застосування зброї підрозділами Збройних Сил України здійснюється виключно як вимушений крок у відповідь на збройні провокації незаконних збройних формувань, які діють на території окремих районів.

Міністерство закордонних справ очікує на невідкладну перевірку безпідставних звинувачень російської сторони Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, раніше вночі, 3 травня, МЗС Росії поскаржилось ОБСЄ на українську армію, яка начебто обстріляла Донецьк сьогодні вночі.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"