ban2

ЄС вже підготував потужні санкції проти Росії

У Євросоюзі вже підготовлено до застосування пакет посилених санкцій проти Росії. Ключовим чинником для їх застосування розглядається можлива атака на Маріуполь

Про це заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв у вівторок журналістам у Брюсселі, пише Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Я хочу запевнити, що в ЄС пакет додаткових санкцій проти Росії вже напрацьований, всі розрахунки проведені. Але ми виходимо з того, що європейська сторона на певному етапі має чітко їх продемонструвати з тим, щоб країна-агресор зрозуміла, яку ціну вона має сплатити", - заявив посол.

Він уточнив, що посилені санкції стосуються фінансової, енергетичної, оборонної та торгівельної сфери.

"Ключовим тригером, стимулом для їх застосування може стати атака на Маріуполь. Але ми хочемо зараз ці тригери розширити і чітко зафіксувати, на якому етапі ЄС має стукнути по столу і наголосити про готовність запровадження пакету додаткових санкцій", - відзначив Єлісєєв.

Нагадаємо, в червні 2015 року на голосування в Європарламенті буде винесено текст доповіді про відносини між ЄС і Росією. Проект документа передбачає посилення санкцій, якщо Москва не стане повною мірою дотримуватися мінських домовленостей про припинення вогню і не поверне Крим Україні.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"