ban2

Росія засекретила дані про видобуток газу

Щомісячне зведення Росстату про промислове виробництво в Росії за липень не містить інформації про видобуток природного газу в країні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням російський "Интерфакс".

Раніше - з другого кварталу - дані про видобуток газу "Газпромом" пропали із зведень Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу (ЦДУ ПЕК). У галузевій статистиці найбільша газова компанія світу тепер називається одним з "інших надрокористувачів".

У цих умовах експерти самостійно розраховують дані про видобуток "Газпрому" на основі галузевої статистики.

З липня 2014 по червень 2015 видобуток "Газпрому" падав місяць за місяцем. Максимум падіння було зафіксовано у вересні минулого року (мінус 22,9%). Значно зменшився видобуток і в останні місяці: у травні 2015 року - на 18,8%, у червні 2015 року - на 18,13%.

Примітно, що механізм засекречування спрацював якраз в той момент, коли видобуток "Газпрому" почав виправлятися.

У зведенні залишились лише такі фрагментарні статті, як "газ горючий природний зріджений і регазіфіцірованний", "газ нафтовий попутний нафтових родовищ, спалений на факельних установках".

Обсяг видобутку нафти і газового конденсату в Росії за 7 місяців 2015 незначно збільшився на 1,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 309 млн тонн, повідомив Росстат.

Первинна переробка нафти в РФ за звітний період склала 143 млн тонн, що на 1,8% менше, ніж роком раніше.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"