ban2

Росія заплатить Нідерландам 7 млн євро за захоплення судна з екологами, - ЗМІ

Російське видання з’ясувало, яку суму має компенсувати Нідерландам російський уряд за рішенням Міжнародного арбітражного суду

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

Мова йде про компенсацію за захоплення росіянами судна Arctic Sunrise і його екіпажу та активістів-екологів з Greenpeace у 2013 році.

"Коммерсант" з посиланням на джерела, близькі до уряду Нідерландів, пише, що країна оцінила збитки на суму в 7 381 828 євро. "Сума в підсумку може бути меншою, тому з судна врешті-решт зняли арешт", - відзначило джерело.

Greenpeace підтримав рішення арбітражу. "Реакція російської влади на акцію на "Прирозломній" була неадекватною", - зазначив прес-секретар російського представництва організації Поліна Малишева.

Російська влада захопила судно у вересні 2013 року під час акції протесту проти видобутку нафти на полярному шельфі, яку екологи провели на нафтовидобувній платформі "Прирозломна" у міжнародних арктичних водах. Екіпаж і журналісти, що висвітлювали дії екологів, загалом 30 людей, були арештовані.

Серед арештованих активістів-екологів був один українець - Руслан Якушев.

Грінпісівців протримали у російських в’язницях кілька місяців. Усі вони були звільнені під заставу незадовго до зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"