ban2

На "стіну" з РФ Латвія витратить €17,5 мільйона

На облаштування прикордонної смуги на кордоні Латвії і Росії, у тому числі установку огороджень в окремих місцях планується витратити 17,5 млн євро.
Про це повідомила представник із зв'язків з громадськістю Державної прикордонної охорони Латвії Євгенія Позняк, пише Delfi.

"Реалізація робіт залежатиме від доступного фінансування, а повністю їх планується завершити до 2019 року", - відзначає видання.

Реалізація проекту допоможе зміцнити безпеку зовнішніх кордонів ЄС, обмежити контрабанду і нелегальну міграцію, відзначила Позняк.

Довжина кордону Латвії з Росією становить 270 км. Як пояснила представник ДПО, огородження встановлюватимуться поблизу контрольно-пропускних пунктів і в місцях, де є високий ризик випадково перетнути кордону.

"Це, наприклад, стосується людей, що збирають в лісі ягоди і гриби, які можуть випадково перейти кордон", - сказала Позняк, додавши, що огорожа не тягнутиметься "на сотні кілометрів". Також у рамках проекту будуть прокладені патрульні стежки, контрольні смуги для виявлення слідів порушників тощо.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"