ban2

Меркель не зустрінеться з Путіним на Генеральній асамблеї ООН

Канцлер ФРН Ангела Меркель вирушає сьогодні, 24 вересня 2015 року, в Нью-Йорк для участі у низці важливих заходів у рамках ювілейної сесії Генеральної Асамблеї ООН, де вона планує провести ряд двосторонніх зустрічей, зокрема, з главою Української держави Петром Порошенком.

Зустріч же із президентом Росії Владіміром Путіним не стоїть у програмі перебування Меркель через "неспівпадання графіків", повідомляє "Укрінформ" з посиланням на джерело у відомстві федерального канцлера ФРН.

Так, канцлер Німеччини здійснить візит у Нью-Йорк 25-27 вересня, тоді як Путін прибуде туди лише в неділю. Проте два лідери зустрінуться 2 жовтня в "нормандському форматі" в Парижі. У протоколі канцлера Німеччини передбачено її двосторонні зустрічі з лідерами Єгипту, Туреччини, Пакистану, Палестинської автономії, Тунісу - країн, пов'язаних з вирішенням проблеми біженців. Також у Ангели Меркель передбачені участь в обговоренні Програми розвитку-2030 та її виступ на відкритті сесії. Канцлер проведе зустріч у групі G4 (Бразилія, Німеччина, Індія і Японія - країни, які претендують на постійне членство в Раді Безпеки ООН) і візьме участь в інших заходах.

Як повідомляв 5.ua, у серпні 2015 року Меркель і Олланд у розмові з Путіним вказали на необхідність виконання Мінських угод.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"