ban2

Росіян лякають перебоями з продажем горілки

У Росії з 1 січня 2016 року можуть початися перебої з продажем алкоголю, через те що оптовики не встигають підключитися до Єдиної державної автоматизованої інформаційної системи (ЄДАІС) і освоїти програму передачі даних щодо обігу спиртних напоїв

Про це повідомив член президії громадської організації підприємців "Опора Росії" Олексій Небольсін, передає «Известия».

"До 1 січня до ЄДАІС мають підключитися оптовики, до 1 липня - роздрібні мережі. Але з нового року система повинна почати працювати для виробників і оптової ланки. Однак, за нашими даними, зараз до системи підключено менше 5% оптових підприємств країни, що постачають алкоголь", - зазначив Небольсін.

Він переконаний, що за два місяці більшість оптовиків не встигнуть зареєструватися.

За словами Небольсіна, незареєстровані дистриб'ютори з 1 січня не зможуть приймати відвантаження від виробників і легально постачати як міцні напої, так і вино, пиво, сидр, медовуху та пуаре в роздріб.

"На якийсь час вистачить того, що магазини отримають до 31 грудня, але у свята для алкогольної продукції високий сезон, і це питання треба буде якось вирішувати", - наголосив він.

Небольсін запевняє, що багато підприємств торгівлі, особливо малий і середній бізнес в регіонах, або не поінформовані про те, як підключатися до ЄДАІС, або не можуть нести витрати, пов'язані з цією процедурою.

Про скорий колапс в поставках спиртного заявив і генеральний директор офіційного дистриб'ютора компанії "Балтика" в Росії, компанії "Золотий стандарт" і виконавчий директор Союзу пивобезалкогольної продукції Камаль Лебедєв.

"Минулого тижня відбулося засідання підкомітету Торгово-промислової палати щодо алкогольної продукції по темі ЄДАІС. Брали участь всі галузеві алкогольні спілки, виробники пива, вина, міцних напоїв. За результатами наради ми пишемо лист до Держдуми, в уряд. Лист, який "кричить" про те, що нас чекає безумовний колапс на ринку алкоголю", - підкреслив Лебедєв.

За його словами, потенційних користувачів ЄДАІС бентежить те, що досі немає нормативної бази, яка регулює строки подання інформації, а також вирішення спірних ситуацій. 

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"