ban2

Путіна просять заборонити росіянам літати ще й в Туреччину та Туніс

Два депутати від Компартії Росії попросили у зверненні до Путіна призупинити повітряне сполучення з Туреччиною і Тунісом за прикладом того, як це було зроблено з Єгиптом

Вони побоюються активності терористів у цих країнах, передає «Известия».

"Просимо вас розглянути питання про включення до переліку територій, на які Указом Президента Російської Федерації від 08.11.2015 №553 російським авіакомпаніям тимчасово заборонено здійснювати повітряні перевезення громадян з території Російської Федерації, Турецької та Туніської республік", - написали депутати у зверненні до Путіна .

На їхню думку, польоти до Туреччини і Тунісу можуть бути небезпечні через присутність в цих країнах терористичного угрупування "Ісламська держава", діяльність якої заборонена на території Росії. Вони також нагадали, що за останній час в Туреччині сталося сім терактів, а в Тунісі в червні в місті Сус було скоєно напад на два прибережних готелю.

Указ Путіна про припинення польотів до Єгипту був опублікований в неділю, 8 листопада, однак фактично зупинка повітряного сполучення сталася в п'ятницю, 6 листопада. Згідно з документом російським авіакомпаніям тимчасово забороняється здійснювати повітряні перевезення, включаючи комерційні, громадян з території Росії на територію Єгипту. Крім цього в документі рекомендується туроператорам і турагентам на час дії заборони утримуватися від реалізації туристичного продукту, що передбачає повітряні перевезення.

Рішення було прийнято через тиждень після катастрофи російського лайнера А321 "Когалимавіа" на Синайському півострові. Літак розбився на 23-й хвилині польоту з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. На його борту знаходилися 224 людини, всі вони загинули.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"