ban2

У Росії каратимуть спортсменів, які питимуть алкоголь на відпочинку

Верховний суд Росії дозволив карати, в тому числі звільненням, спортсменів за розпивання алкогольних напоїв у вільний від роботи час

Суд дійшов висновку, що перебування спортсмена в стані алкогольного сп'яніння порушує норми Трудового кодексу і положення закону "Про фізичну культуру", яким регламентується етична поведінка спортсменів, повідомляє «Р-Спорт».

Трудовий кодекс Росії передбачає обов'язкове включення в трудовий договір зі спортсменом умови про його обов'язки дотримуватися спортивного режиму і виконувати плани підготовки до спортивних змагань. Разом з тим суд визнав, що поняття спортивного режиму у федеральному законодавстві відсутнє.

Недотримання встановленого спортивного режиму, а також невиконання планів підготовки до змагань розглядається як неналежне виконання спортсменом трудових обов'язків, яке є підставою для дисциплінарного стягнення.

"При цьому слід погодитися з позицією судів, якими визнається обгрунтованим поширення дії подібних обмежень не тільки на робочий час спортсмена, а й на час відпочинку", - вважає Верховний суд РФ.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"