ban2

В Росії забрали ліцензію у банку, де зберігала гроші РПЦ

Російський Ергобанк, в якому обслуговувалася 61 організація Російської православної церкви, позбувся ліцензії. Банк Росії відкликав ліцензію у Ергобанку, передає Еспресо.ТВ.

Раніше інформагентство РБК з посиланням на джерела повідомляло, що РПЦ хоче викупити збанкрутілий Ергобанк, бо в ньому застрягли гроші.

Причиною відкликання ліцензії стало невиконання федеральних законів і актів ЦБ. При цьому нормативи достатності власних коштів (капіталу) банку були нижче 2%, а розмір власних коштів нижче мінімального значення статутного капіталу, встановленого на дату державної реєстрації. Також банк нездатний задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями, йдеться в повідомленні.

В Ергобанку обслуговувалася 61 організація Російської православної церкви. Джерело, близьке до банку, розповідав РБК, що РПЦ вела переговори про покупку контрольного пакету його акцій. За словами співрозмовника РБК, церква погодилася відкрити рахунки в Ергобанке через одного з його акціонерів - Валерія Мєшалкіна, якому належить 19,87%.

«Церковна людина, православний бізнесмен, багато допомагав храмам. Вважалося, що це гарантія того, що з банком нічого не трапиться », - говорив співрозмовник РБК.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"