ban2

Мінфін США звинуватив Путіна в корупції

Заступник глави Мінфіну США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Жубін звинуватив президента Росії Володимира Путіна в корупції. Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

"Ми бачили, як він збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників, і маргіналізує тих, хто не належить до його друзів і не обіймає державні посади. Чи то енергетичне багатство Росії, чи то інші державні контракти, він дає це тим, хто, як він думає, буде служити йому, і виключає тих, у кому сумнівається. Для мене, це корупція", - заявив він.

Уряд США ввів санкції проти оточення глави російської держави, але вперше в корумпованості звинувачується сам Путін, уточнює телеканал. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати слова Жубіна для ВВС назвавши заяву "чистою вигадкою".

Інтерв'ю Жубіна увійшло в документальний фільм "Таємні багатства Путіна". Він буде показаний на телеканалі BBC One в 20:30 за лондонським часом (22:30 за київським часом). Сам Путін від участі у фільмі відмовився, зазначає телеканал.

У Мінфіні США Адам Жубін курує питання санкцій. Євросоюз, США і низка інших західних країн ввели санкції проти Росії після анексії Криму навесні 2014 року. У відповідь Москва з серпня 2014 встановила ембарго на імпорт ряду продуктів з країн, що приєдналися до антиросійських санкцій.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"