ban2

США закликають ЄС продовжити санкції проти Росії

Сполучені Штати зараз працюють над тим, щоб продовжити в наступному місяці санкції щодо Росії, які були введені в зв'язку з конфліктом в Україні

Про це заявила помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд, передає ТАСС.

"Зараз ми активно працюємо з Європою над тим, щоб гарантувати продовження санкцій ЄС в кінці цього місяця, а також щоб підтримати Францію і Німеччину, які грають провідну дипломатичну роль, закликаючи до повного виконання мінських домовленостей", - сказала вона.

Вона також зазначила, що політика США зараз спрямована на "стримування" Росії за допомогою "посилення і об'єднання наших союзників".

Дипломат також нагадала про те, що Вашингтон закликає країни НАТО збільшити свої витрати на оборону, домовленість про це була досягнута на саміті в Уельсі.

"70% членів членів Альянсу вже зробили це, однак всі країни НАТО повинні виконати свої зобов'язання", - підкреслила Нуланд.

У той же час, США готові працювати з Росією там, де інтереси двох країн перетинаються. Більш того, продовжила Нуланд, політика Вашингтона спрямована "на підтримку зв'язків з народом і бізнес-спільнотою Росії з метою збереження потенціалу для вибудовування більш конструктивних відносин в майбутньому".

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"