ban2

Відсторонення росіян від Олімпіади викликало істерику в Москві

Відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) від участі на Олімпіаді є наслідком агресивної інформаційної кампанії з боку Заходу.

Таку думку ТАСС у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ) висловив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

"Тут дуже серйозно замішана політика, це наслідок тієї агресивної інформаційної кампанії, яка велася проти наших спортсменів, включаючи фільми, що вийшли в ФРН, засновані на дуже хитких фактах, які не витримують критики. Тим більше, що автор фільму сам сказав, що він їх не перевіряв, а довіряв тим людям, які йому ці факти видавали", - сказав Пушков.

Крім того, Пушков вважає, що таким вчинком знищується міжнародне право.

"Це рішення абсолютно неприпустимо і є порушенням прав людини. Як сьогодні відзначав Володимир Володимирович Путін на форумі, в праві є принцип індивідуальної відповідальності. Не можна карати людей, які не мають ніякого відношення до порушення, за порушення інших. Це означає, що будь-які країни можуть так само діяти, міжнародне право знищується як база для міжнародних відносин, політика остаточно взяла гору над будь-якими розумними спортивними міркуваннями", - додав він.

На думку глави комітету, до спорту ця історія не має жодного відношення.

"Це доводить, що Захід взагалі перестав керуватися правовими інструментами в своїй діяльності. Я бачу це з багатьох аспектів: окупація Іраку, агресія проти Лівії і повне порушення міжнародного права в обох випадках, відмова визнання на Україні державного перевороту, закривання очей на такі злочини, як, наприклад, вбивства в Одесі. Рішення IAAF з тієї ж опери: тут чисто політичні підходи, а правові відкидаються", - зазначив він.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше російський чиновник розкрив таємні схеми ФСБ на Олімпіаді в Сочі.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"