ban2

Як поплавали?: представник від Путіна шокував розмовою з вцілілими після інциденту на озері дітьми

Уповноважений при президентові Росії з прав дитини Павло Астахов відреагував на ролик, де він ставить дивне питання двом дівчаткам з табору "Сямозеро", які вижили під час трагічного походу. Дитячий омбудсмен на своїй сторінці в Instagram заявив, що його слова були вирвані з контексту.

За словами Астахова, бесіда з дітьми була надзвичайно складною, як з психологічної, так і з моральної точки зору. А фраза, поширена журналістами, абсолютно не передавала як самої розмови, так і її характеру.

"З дівчатками-підлітками. що ледве вижили у боротьбі із стихією, налагодити контакт складно. Перш ніж ставити їм питання, від яких залежить чи вдасться визначити винних і чи понесуть вони покарання, потрібно спробувати поговорити на їх мові", - написав Астахов.

"Є спеціальні психологічні прийоми, які допомагають розкрити злякану дитину і дати їй можливість виговоритися, виплеснути емоції... З дівчатками досі не говорили слідчі, ретельно не працювали психологи. А ми поговорили дуже відверто, дуже багато що з'ясувалося", - додав омбудсмен.

Нагадаємо, що 22 червня Павло Астахов відвідав лікарню, де знаходяться школярі, що вижили під час шторму в Карелії, і задав одній з дівчаток дивне питання. Уповноважений спитав: "І як поплавали?". На що отримав лаконічну відповідь, що, мовляв, добре, що вижили.

18 червня на озері Сямозеро в Пряжинському районі в Карелії перекинулося два човни. В результаті події загинули 14 людей, серед них дорослих немає.

За попередніми даними слідства, 18 червня учасники дитячого оздоровчого табору "Сямозеро" на човнах потрапили у шторм на водоймі у Пряжинському районі. На трьох човнах перебувало 47 дітей та четверо дорослих інструкторів.

20 червня табір "Сямозеро" в Карелії було закрито.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"