ban2

Литва вирішила зупинити ретрансляцію 2 російських телеканалів через висвітлення подій в Україні


КИЇВ. 7 січня. УНН. Комісія з телебачення і радіомовлення Литви в середу ухвалила рішення почати процедуру зупинки ретрансляції в країні російських телеканалів "РТР Планета" і "НТВ Мир", передає УНН з посиланням на ВВС.
Однак, як повідомив голова комісії Едмундас Вайтекунас, ретрансляція каналів буде поновлена, якщо комісії вдасться прийти до угоди з телеканалами.
На думку литовської комісії, телеканали допустили безліч "порушень журналістської етики" у висвітленні подій в Україні. Литовська сторона вважає, що такі порушення були в програмі "Вести в суботу" на "РТР Планета" 15 листопада і програмі "Сьогодні" на "НТВ-Мир" від 23 листопада.
Крім того, в середу комісія з телебачення і радіомовлення Литви прийняла рішення про необхідність призупинення ретрансляції створених в Росії передач телеканалу "Рен ТВ Балтія", який, на думку експертів комісії, "тенденційно і односторонньо" представив конфлікт в Україні у програмі "Територія оман" 19 листопада 2014 року.
При цьому Е.Вайтекунас наголосив, що мета процедури - не зупинити трансляцію згаданих каналів, а припинити порушення. За словами голови комісії, переговори з РТР призначені на 20 січня, дата зустрічі з представниками НТВ поки узгоджується.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"