ban2

Росія просить скасувати рішення суду Гааги за позовами екс-акціонерів ЮКОСу

Росія подала клопотання про скасування трьох судових рішень за позовами колишніх акціонерів російського нафтового концерну ЮКОС
Про це йдеться у прес-релізі російського Міністерства фінансів, передає Еспресо.TV.

"28 січня 2015 Російська Федерація подала до Окружного суду Гааги три клопотання про скасування арбітражних рішень, винесених міжнародним арбітражем в рамках трьох паралельних арбітражних розглядів, ініційованих колишніми мажоритарними акціонерами ВАТ "НК ЮКОС" на підставі Договору до Енергетичної хартії", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, в клопотаннях вказується, що "арбітражні рішення прямо суперечать двом рішенням, раніше прийнятим незалежними палатами Європейського суду з прав людини", оскільки "обидві палати одноголосно ухвалили, що ЮКОС займався масштабним ухиленням від сплати податків, що рішення про їх донарахування були правомірними і відповідали законодавству Росії, що дії російської влади були політично мотивованими, а також що ВАТ "НК ЮКОС" не піддавався дискримінації".

Постійна палата третейського суду в Гаазі 28 липня 2014, розглядаючи позови трьох компаній, що представляють інтереси ЮКОСа, прийшла до висновку, що Росія порушила Енергетичну хартію і фактично конфіскувала активи цієї компанії. Суд зобов'язав Росію виплатити компенсацію в розмірі $50 млрд. Виплату було наказано здійснити до 15 січня, інакше на суму компенсації починають нараховуватися відсотки. Росія оскаржила вирок 11 листопада 2014.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"