ban2

Георгіївські стрічки заборонять у Казахстані - соцмережі


КИЇВ. 15 лютого. УНН. Під час святкування Дня Перемоги у Казахстані не буде використовуватися чорно-помаранчева стрічка. Про це в Twitter повідомляє Kazakhstan_Online, передає УНН.
“Георгіївські стрічки не будуть використовуватися на День Перемоги у Казахстані. Російському посольству рекомендовано утриматися від їх роздачі”, — зазначається у повідомленні.
Під час параду в Астані буде використовуватися традиційний колір Перемоги — червоний, і національний — бірюзовий.
Довідка УНН: георгіївська стрічка — російська імперська символіка, двоколірна стрічка. Має вигляд смужки з трьомачорними і двома жовтими смугами. Застосовувалася в оформленні низки військових нагород в Російській імперії та російських частинВермахту. Атрибут Ордена святого Георгія, вищої військової нагороди Російської імперії.
З 2014 року використовується так званими “силами самооборони Криму” та проросійсько налаштованими сепаратистами на території Україниі стала символом сепаратизму в Україні. Це призвело до відмови використання георгіївської стрічки під час святкування 9 травня в Білорусі та Україні. Білоруський республіканський союз молоді рекомендував використовувати червоно-зелені стрічки — кольори державного прапора країни. В Україні з 2014 року при святкуванні Дня Перемоги офіційно використовується символ червоного маку. Поруч з квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни (1939 та 1945) та гасло “Ніколи знову”.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"