ban2

Франція, як і раніше, не має наміру передавати "Містраль" Росії, - міністр оборони

Керівництво Франції в нинішній ситуації, як і раніше, не розглядає можливість передачі Росії вертольотоносця "Містраль"
Про це заявив у середу французький міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За повідомленням агентства "Блумберг", в ході виступу у французькому парламенті він пояснив, що на політичному рівні умови для передачі корабля російській стороні не створені.

"Наш пріоритет на сьогодні - це стабілізація ситуації у сфері безпеки в Україні. Це означає, що всі сторони повинні дотримуватися перемир'я. Також потрібно втілити політичний план із подолання кризи", - сказав Ле Дріан.

Нагадаємо, контракт на будівництво двох вертольотоносців був підписаний у червні 2011 року. Вартість контракту - 1,2 млрд євро. Перший десантний корабель "Владивосток" Франція мала передати ще 14 листопада 2014 року, однак не зробила у рамках санкцій проти Росії.

12 лютого російські ЗМІ поширили інформацію про те, що процес передачі Росії десантного корабля-дока "Владивосток" класу "Містраль" може бути запущений вже цього тижня. Однак глава МЗС Франції Лоран Фабіус спростував ці чутки, заявивши, що нові Мінські домовленості не змінили ситуації і виконання угоди між Росією і Францією з постачання вертольотоносців типу "Містраль", як і раніше, призупинене.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд говорив, що ухвалив рішення призупинити передачу "Владивостока" через ситуацію на сході України. У свою чергу в Росії заявили, що чекають або кораблів, або повернення грошей.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"