ban2

Група Pussy Riot в одязі російського ОМОНу зарила себе в землю

Група Pussy Riot опублікувала кліп на пісню I Can’t Breathe, яка присвячена американським протестам проти жорстокості поліції. Назва композиції - це гасло демонстрацій, які проходили в Нью-Йорку в грудні
«Я не можу дихати», - останні слова, вимовлені афроамериканцем Еріком Гарнером, задушеним поліцією при затриманні в липні минулого року. Від імені цієї жертви у пісні Pussy Riot читається цілий монолог. Його виконує запрошений вокаліст Річард Хелл. Основні голосові партії у пісні виконують Марія Альохіна і Надія Толоконникова. Пісня була записана в одній з нью-йоркських студій за один день, пише Cultprostir.

За сюжетом кліпу, дівчат повільно закопують у могилу. При цьому одягнені вони в форму російського ОМОНу. Група так пояснила цей хід: «Ніколи до цього ми не відчували такий зв'язок між Росією і США, як в той момент, коли побачили навколо себе сотні, тисячі цих слоганів - «Я не можу дихати» і «Життя має значення». Ми згадували і жертв війни на сході України, похованих у Пскові, і замучених жертв російського поліцейського насильства. Ми зробили цю пісню, натхненні протестом американським, в надії на протест російський».

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"