ban2

У Бельгії вимагають скасувати гастролі російських військових хорів

Українська громада Бельгії за підтримки активістів з інших країн світу вимагає скасування гастролей військових хорів lдержави-агресора Росії

Про це йдеться у петиції української громади у Бельгії та представників інших країн до бургомістра Брюсселя Івана Мейєра, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Українська громада Бельгії та її прихильники висловлюють своє глибоке обурення тим фактом, що 17 травня і 22 листопада у Брюсселі мають відбутися концерти хорів "Російські легенди - Хор Червоної армії" та Академічного ансамблю пісні й танцю внутрішніх військ МВС Росії "Хор Червоної армії", - йдеться у зверненні.

Українці наголосили, що у зв'язку із збройним конфліктом, який зараз триває на сході України і до якого мають безпосередній стосунок російські збройні сили, проведення таких концертів є блюзнірством і зневагою по відношенню до тисяч загиблих і постраждалих громадян України.

"Хочемо вам нагадати, що факт присутності російських збройних сил було офіційно визнано рішенням Комітету міністрів Ради Європи від 18 вересня 2014 року. У цьому документі Комітет міністрів РЄ закликав Росію "вивести всі свої війська з України і утриматися від будь-якого подальшого військового втручання в Україні". Про неспростовні факти присутності російської армії на території України не раз заявляли керівники НАТО, ОБСЕ та лідери держав-членів ЄС. Незважаючи на всі міжнародні заклики до керівництва Росії, російські солдати продовжують вбивати українських громадян на території України, де вони фактично ведуть неоголошену загарбницьку війну", - наголошується у петиції.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"