ban2

Найбільший скандинавський банк не даватиме грошей росіянам

Банк Nordea, що є найбільшим в скандинавському регіоні, вирішив припинити кредитування приватних російських клієнтів, пояснюючи це підвищеним ризиком

Про це в четвер повідомляє Reuters з посиланням прес-службу компанії, передає depo.ua

"Це просто недостатньо вигідно, і ми вважаємо, що ризик надто високий", - прокоментував рішення банку керівник по зв'язках з інвесторами Родні Альфвен.

Кредитування Nordea в Росії становить 6,6 млрд євро ($ 7,10 млрд), що дорівнює близько 2% від загального обсягу кредитування фінустанови. На кредитування приватних російських клієнтів припадає близько 300 млн.

Nordea закриє свою мережу філій і не буде продовжувати поточні кредити приватним клієнтам за їх закінчення. "Ми будемо поступово зменшувати нашу присутність в Росії", - сказав Альфвен, додавши, що якість кредитів в Росії залишається хорошим.
У Росії Nordea в основному кредитує великий міжнародний бізнес, який менш чутливий до нестійкого рублю і політичної невизначеності.

Протягом трьох останніх років Nordea входив до групи кредитних організацій найвищої надійності рейтингу російського Forbes "100 банків Росії", заснованого на рейтингах міжнародних агентств Fitch, S & P і Moody's. У поточному році Nordea очолив цей рейтинг Forbes.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"