ban2

У Путіна побоюються, що ціна на нафту впаде до 40 доларів

На думку заступника міністра фінансів Росії Максима Орешкіна, ймовірність падіння ціни на нафту до позначки 40 доларів за барель існує.
Ці ризики чиновник оцінив як "дуже сильні", пише РБК.
"У перспективі ризики зниження нафтових цін до 40 доларів за барель все ще існують", - вважає заступник міністра фінансів РФ.
"Щодо нафти ризики є, і ризики дуже сильні", - цитує Орешкіна РІА Новини.
"Ризики є, тому що ми бачимо, що і в березні пропозиція на ринку зросла, і запаси продовжують зростати, можна багато перераховувати - навіть такі речі, як подальше збільшення в Лівії, може призвести до серйозного перекосу. І так надлишок є, і він може розширитися, і тоді цінам складно буде утриматися", - додав він.
Наприкінці минулого тижня перший заступник голови Центробанку Росії Ксенія Юдаєва оцінила, яким буде курс рубля, якщо ціна на нафту марки Brent опуститься до рівня 40 доларів.
На її думку, в такому випадку долар коштуватиме 70 рублів, однак такий варіант розвитку подій, на її думку, є "неймовірним".
Крім того, Юдаева заявила, що рубль зараз близький до свого фундаментального значення. "Не можу вам сказати, яке точне фундаментальне значення рубля, але десь приблизно близько до фундаментального", - сказала вона.
16 квітня на торгах в Лондоні ціна на Brent досягла вищого значення з початку 2015 року, подолавши позначку 64,90 долара за барель.
Станом на ранок 20 квітня нафта марки Brent торгувалася на рівні 63,69 долара за барель, при цьому торги відбуваються в районі локальних максимумів.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"