ban2

У МЗС Грузії кажуть, що призначення Саакашвілі не зіпсує відносин з Україною

Призначення Михайла Саакашвілі на посаду голови Одеської ОДА не вплине на грузинсько-українські відносини

Про це заявив речник МЗС Грузії Давид Кереселідзе, пише Еспресо.TV з посиланням на "УНІАН".

"Незважаючи ні на що, незважаючи на те суверенне рішення, яке приймає українська влада, і подобається нам це чи не подобається, це є їх суверенним правом, неможливо нагнітати, або псувати відносини, і це не повинно стояти на порядку денному, оскільки ми насамперед повинні виходити з державних інтересів, з тих дружніх, партнерських, традиційних історичних зв'язків, які є у Грузії і України. Ніякі інші будь-які рішення не повинні вплинути на відносини між двома країнами", - зауважив він.

За його словами, Грузія повинна підтримувати Україну.

"Сьогодні Україна перебуває у важкому стані. Україна у стані війни, і їй необхідно розвиток, солідарність, підтримка, і Грузія, її влада, будь-яка її гілка завжди готова підтримати її".

Нагадаємо,президент Грузії Георгій Маргвелашвілі негативно оцінив призначення Михайла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації в Україні.

Також в Мін'юсті Грузії заявили, що вже не мають правової підстави для екстрадиції колишнього президента країни. Саакашвілі у свою чергу повідомив, що може зберігати грузинське громадянство упродовж двох років і цього часу йому вистачить для Одеси.

Як повідомлялося, у п'ятницю ввечері з'явились чутки про те, що Михайло Саакашвілі може стати губернатором Одеської області. Пізніше Саакашвілі натякнув про своє призначення главою Одещини.

У суботу глава держави офіційно представив екс-президента Грузії главою Одеської ОДА.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"