ban2

ООН дасть українським переселенцям $2 млн на працевлаштування

Програма розвитку ООН у рамках проекту "Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні" виділяє $2 млн на допомогу внутрішнім переселенцям

Про це повідомила координатор грантових програм проекту Олександра Целіщева, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Ми маємо програму, де є 2 млн гривень на питання створення робочих місць для переселенців. Зараз ця програма вже запущена. Сподіваюся, що до кінця місяця ми матимемо перелік комерційних компаній та громадських організацій, органів влади, яким програма розвитку ООН зможе співфінансувати зарплату або витрати на оформлення робочих місць для переселенців", - зазначила Целіщева.

За її словами, програма реалізовується у восьми областях України, де проживає найбільша кількість внутрішніх переселенців: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській та м. Києві, Луганській, Одеській, Полтавській та Харківській.

Целіщева наголосила, що строки реалізації програми - 12 місяців.

"Сподіваємося, що впровадження проекту дозволить нам говорити про кількість від однієї до трьох тисяч працевлаштованих осіб. Йдеться не тільки про влаштування на певні робочі місця, а й самозайнятість, підприємництво", - зауважила вона.

Нагадаємо, в Організації Об'єднаних Націй наголошують, що внаслідок бойових дій в Україні нараховується понад 1,3 млн внутрішніх переселенців.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"