ban2

Волонтери приберуть сміття на Говерлі в День Незалежності

Волонтери приберуть сміття на Говерлі в День Незалежності
КИЇВ. 19 серпня. УНН. Для збору сміття на Говерлі в День Незалежності волонтери заготували 100 мішків. Про це у коментарі УНН розповів відповідальний за напрямок екології громадської організації "Туристичне Товариство "Карпатські стежки" Роман Тимофійчук.
“Це такі ж мішки, у які збирають будівельне сміття або ж картоплю. Ми приготували їх 100 штук. Правління „Карпатського біосферного заповідника“ виділило нам вантажівку ГАЗ-66. Вона стоятиме в урочищі „Перемичка“ між Говерлою та Петросом біля притулку”, — розповів Р.Тимофійчук.
Самі волонтери почнуть прибирати сміття вже 23 серпня. А вже на День Незалежності, коли на Говерлу традиційно йде великий потік туристів, до акції можуть приєднатися усі охочі.
Кожен, хто забажає прибрати найвищу точку України, зможе взяти мішок для сміття на вершині Говерли у волонтерів. Вони покажуть, як правильно його збирати і трамбувати, аби у мішок побільше вмістилося. Туристи, які повертатимуться назад через базу “Заросляк”, зможуть лишити мішки там.
За оцінками Р.Тимофійчука, об’єм пластикових пляшок та іншого подібного сміття, що забруднює Говерлу, становить близько 70 мішків об’ємом 40-50 літрів.
Це вже третя масштабна акція з прибирання сміття на популярних туристичних місцях у Карпатах. Волонтери із “Карпатських стежок” збирали сміття довкола озера Несамовите та на хребті Боржава.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"