ban2

СБУ почала розшукувати екс-главу НБУ та банкіра Курченка

СБУ здійснює розшук колишнього голови Національного банку України Ігоря Соркіна і екс-голови правління ПАТ "Реал Банк" Володимира Агафонова, які фігурують у кримінальному провадженні, відкритому Генпрокуратурою за фактом заволодіння понад 2,8 млрд грн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

За інформацією СБУ, кримінальне провадження, яка розслідується Генпрокуратурою спільно зі спецслужбою, відкрито за фактом заволодіння Соркіним і Агафоновим коштів Нацбанку України та ПАТ "Аграрний фонд" у розмірі 2,8 млрд грн.

Розкрадання коштів відбувалося за попередньою змовою учасниками злочинної організації, створеної власником ПАТ "Реал Банк" та ПАТ "Брокбізнесбанк" Сергієм Курченко, вказують в СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України проводять комплекс заходів для встановлення їх місця знаходження, затримання та притягнення до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Нагадаємо, на початку вересня Генпрокуратура звернулась до суду з проханням арештувати екс-главу Нацбанку Ігоря Соркіна та колишнього главу "Реал банку" Володимира Агафонова.

В ГПУ зазначають, що 7 вересня 2015 року Соркіну винесено повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.

В Генпрокуратурі також пишуть, що вказані особи підозрюються в участі протягом 2013-2014 років у створеній Курченком злочинній організації, яка заволоділа коштами Національного банку України на 800 млн грн.

Окрім того, Соркін підозрюється у заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами Національного банку України, АТ "Брокбізнесбанк" та ПАТ "Аграрний фонд" коштами ПАТ "Аграрний фонд" на суму понад 2 млрд грн.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"