ban2

На форумі "Е-врядування" розповіли про найкращі електронні сервіси в Україні

Сьогодні, 19 вересня, на Форумі електронного врядування у Львові ділилися інформацією про найкращі електронні сервіси в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами директора департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимира Романенка, місто має стратегію розвитку до 2020 року, де передбачено впровадження інформаційних технологій і розвиток інтегрованої системи муніципального управління. Романенко зазначив, що у Вінниці у 2010 році була впроваджена система електронного документообігу.

"Це дозволила оптимізувати та значно покращити роботу міської ради, відмовитися від паперу. Ми маємо електронне візування, електронний облік документів", - сказав він.

Романенко також додав, що місто має геоінформаційну систему, тобто всі виконавчі органи працюють в одній системі на одному з кластерів серверів. З 2012 року це було формалізовано рішенням виконавчого комітету – вся інформація там. В одному просторі працює також вся сфера ЖКГ.

Крім того, у Вінниці створені сервіси для забезпечення відкритості використання бюджетних коштів.

Про систему електронних державних закупівель Prozorro розповіла Дарина Черкашина.

"Щороку держава витрачає на закупівлі 50 млрд грн, по 10% від цих коштів втрачається через обмеження конкуренції та через "корупційний податок". Закупівлі мають бути на сайтах, як в інтернет-магазинах. Всі мають спостерігати за пропозиціями, за торгами. І ця система вже працює. ЇЇ мета – боротьба з корупцією та публічні закупівлі",— зазначила Черкашина.

За її словами, Львів став першим українським містом, який розпочав робити закупівлі через систему Prozorro.

Про досвід Львова у впровадженні електронного документообігу у міській раді розповіла начальник відділу протоколу та діловодства міської ради Галина Космина. За її словами, у міській раді у рамках проекту "Підтримка електронного урядування в Україні", який має стартувати наступного року, кожен працівник мерії матиме свій електронний кабінет, де буде зібрана вся його робоча інформація. "Не ціль забрати папір, а ціль – зробити процеси зручними", - наголосила Космина.

Як повідомляв 5.ua, в Україні створять реєстр компаній, які порушили правила держзакупівель. На тендери такі компанії більше не допускатимуть. Таке рішення прийняла Національна рада з питань реформ. Як зазначив заступник чільника АП Дмитро Шимків, до тендерів компанії-порушники більше не допускатимуть.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"