ban2

У Польщі пройдуть навчання Литовсько-Польсько-Української бригади

Командування Литовсько-Польсько-Української бригади та офіцери штабів приданих батальйонів прибули на загальновійськовий полігон Збройних сил Польщі "Демба" для участі в сертифікаційному командно-штабному навчанні "Common Challenge – 16", яке розпочнеться 11 грудня і триватиме п'ять днів. Про це повідомляє Урядовий портал.

До маневрів залучено 18 українських офіцерів національної складової ЛитПолУкрБриг під керівництвом заступника командира бригади полковника Володимира Юданова.

Також участь у навчанні візьме штаб десантно-штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ під командуванням комбата майора Олега Баляса.

"Наразі ми прибули на полігон, розгорнули командні пункти бригади та приданих батальйонів і розпочали підготовку до цьогорічного підсумкового екзамену– сертифікаційного КШН "Common Challenge – 16". Власне навчання розпочнеться 11 грудня. Міжнародна сертифікаційна комісія, до складу якої входять військовослужбовці США, Польщі, Литви та України, згідно з стандартами НАТО перевірить готовність командування багатонаціональної бригади до виконання широкого спектру миротворчих операцій. Це серйозний захід, і ми маємо кілька днів, щоб ще раз переглянути наші процедури, перевірити готовність особового складу та успішно скласти цей залік", – прокоментував полковник Володимир Юданов.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"