ban2

У столиці маленькі кияни влаштували велоперегони

23 травня в Києві, у парку Партизанської слави, відбулися дитячі велоперегони "Дивогонка 2015"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У Києві відбулася дев'ята "Дивогонка". Загалом у гонці взяли участь близько півтисячі учасників, проведено понад 60 заїздів, кожен із яких формувався залежно від віку і статі дитини, а також від діаметра коліс її велосипеда чи біговела. Наймолодшому учаснику перегонів щойно виповнився 1 рік та 7 місяців , найстаршій велосипедистці – 13 років.

"Дивогонка" проводиться двічі на рік – навесні та восени - у різних містах України. Цьогорічна в Києві – вже дев’ята і традиційно - некомерційна. Її організовано волонтерами Національної скаутської організації України "ПЛАСТ" та волонтерами велосипедного руху, а всі організаційні внески учасників було витрачено на закупівлю медалей та грамот, оренду техніки тощо.

Організатори ініціювали також прибирання території велогонки перед змаганням та після його завершення, таким чином даючи дітям приклад дбайливого ставлення до навколишнього середовища. В очікуванні свого заїзду малята не нудьгували: пластуни та їхні друзі розважали їх цікавими іграми, майстер-класами та забавами, тож захід став справжнім родинним святом.

Не було на "Дивогонці" лише переможених: кожен учасник отримав медаль, грамоту та призи від партнерів заходу. Адже метою проекту є не змагання як таке, а пропаганда здорового способу життя, підтримка дитячої зацікавленості до їзди на велосипеді та розвиток велоруху в Україні.

Всеукраїнські дитячі велоперегони "Дивогонка" - це серія заходів, що проводяться щорічно (двічі на рік) в різних містах та населених пунктах України. Загальне керівництво та організацію велогонки проводить Пласт – Національна скаутська організація України та агенція "Дивосвіт".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"